DUS DANS op reis door Afrika


Meer dan 400 dansers, zowel de allerjongste kinderen van 2 jaar tot en met de volwassenen lieten enthousiast zien hoe leuk dansen is.
Meer dan 400 dansers, zowel de allerjongste kinderen van 2 jaar tot en met de volwassenen lieten enthousiast zien hoe leuk dansen is. (Foto: Photographer: J. de Groot)

DUS DANS op reis door Afrika

De tweejaarlijkse eindvoorstelling van DUS DANS is uitgevoerd. Op 21, 22 en 23 juni waren er in totaal zes zo goed als uitverkochte voorstellingen in het theater van Cultureel Centrum Cascade.

H.I.Ambacht - Meer dan 400 dansers, zowel de allerjongste kinderen van 2 jaar tot en met de volwassenen lieten enthousiast zien hoe leuk dansen is en hoeveel plezier zij daarin hebben. De 42 dansgroepen namen het publiek mee naar Afrika. Een continent met veel verschillende culturen en bevolkingsgroepen met afwisselende dansen en muziek. Het was een gevarieerde voorstelling waarin de dansschool de diversiteit aan dansstijlen liet zien die zij op het lesrooster aanbieden, van klassiek ballet tot aan hiphop. De nieuwe breakdance groep die pas sinds enkele maanden gestart is stond ook op het podium. Ze waren de verrassing van de avond en kreeg het publiek helemaal los.

Aan de voorstelling was het goede doel Dance for all, gevestigd in Kaapstad, gekoppeld. Zij bieden dansprogramma's aan voor kansarme Afrikaanse kinderen. Voor en na de voorstellingen doneerden de bezoekers hier geld voor. In totaal werd er een bedrag van €282,70 opgehaald. De dansschool vult dit bedrag aan tot €400,-. Meer informatie over de organisatie is de vinden op www.danceforall.co.za.

Shopbox

Meer berichten