De overeenkomst werd in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima ondertekend.
De overeenkomst werd in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima ondertekend. (Foto: )

Koninklijke goedkeuring voor cruise-opdracht Bolidt

Het aanbrengen van deksystemen van Bolidt aan boord van een van de grootste ooit in Duitsland gebouwde cruiseschepen kon met de aanwezigheid van koning Willem-Alexander en koningin Máxima bij de ondertekening van een overeenkomst op de scheepswerf van scheepsbouwgroep MV Werften in Rostock op koninklijke goedkeuring rekenen.

H.I.Ambacht - De overeenkomst werd tijdens het bezoek van een handelsdelegatie geformaliseerd en houdt in dat Bolidt in totaal 17.000 m2 van zijn innovatieve kunststofsystemen zal leveren voor het eerste cruiseschip in de Global-klasse van Dream Cruises uit Hong Kong.

Robert van Aarle, Manager Sales en Business Development Bolidt, zegt: "Het gaf een bijzonder trots gevoel om het contract in het bijzijn van het koninklijk paar te mogen ondertekenen. Dat we succes hebben geboekt bij het binnenhalen van deze belangrijke opdracht is vooral te danken aan onze ervaring en expertise in de cruisesector, de duurzaamheid van onze dekmaterialen en het feit dat we onze eigen, zeer vakkundige applicatieteams aan de werf kunnen leveren."

Het 342 meter lange Global-klasse schip met een bruto-tonnage van 204.000 heeft 2.500 suites en hutten aan boord en is van onder tot boven op de Aziatische markt afgestemd, met publieke ruimtes die voor verschillende soorten activiteiten kunnen worden gebruikt en een scala aan geavanceerde technologische oplossingen. Er wordt op twee scheepswerven van MV Werften tegelijkertijd, in Wismar en Rostock, aan het schip gebouwd.

Dit is de tweede grote opdracht voor Bolidt op een Genting-schip dat bij MV Werften in aanbouw is. De werkzaamheden aan de Crystal Endeavour, een ijsklasse expeditiejacht dat op de werf in Stralsund wordt gebouwd, zijn in een vergevorderd stadium. Bolidt zal al het dekmateriaal voor dit schip met een bruto-tonnage van 20.000 en plaats voor 200 gasten voor het einde van 2019 leveren. De oplevering van het schip aan Genting staat voor begin 2020 gepland.

Het Nederlandse familiebedrijf Bolidt is specialist op het gebied van thermohardende kunststoffen. Sinds de oprichting in 1964 ontwikkelt, produceert, verkoopt en plaatst het bedrijf kunststoftoepassingen. Volgens het credo 'alles onder één dak' vinden de ontwikkeling en productie van de kunststofsystemen altijd in-huis plaats, op het hoofdkantoor in Hendrik-Ido-Ambacht.

Shopbox

Meer berichten