Open toernooitennis bij Hiaten afgelopen week.
Open toernooitennis bij Hiaten afgelopen week. (Foto: John de Pater)

Tennis wat de klok slaat bij Hiaten

Het is 'toernooitijd' bij tennisvereniging Hiaten. De voorbije week werd aan de Reeweg in Hendrik-Ido-Ambacht het Open Senioren Toernooi gespeeld, de komende periode wachten het Open Jeugdtoernooi en het Open 50+-toernooi. Van dat laatste evenement is Nico Erwich de enthousiaste wedstrijdleider.

Hendrik-Ido-Ambacht - "Met veel plezier", glimlacht de inwoner van Zwijndrecht die naar eigen zeggen soms meer 'op Ambacht' te vinden is dan in zijn eigen woonplaats. "Hiaten is al 25 jaar mijn club", stelt hij glimlachend vast. "Ik tennis hier op woensdagochtend met de 'pensionado's', help mee met het baanonderhoud en verricht diverse andere hand- en spandiensten."

Toen Erwich gevraagd werd om het Open 50-+ toernooi van Hiaten nieuw leven in te blazen, nam hij ook die uitdaging aan. "Dit toernooi is een jaar of drie lang níet georganiseerd vanwege gebrek aan opvolging", vertelt hij. "En dat terwijl het altijd een geweldig evenement was met veel enthousiaste deelnemers. De kracht zit hem in de combinatie van sport en gezelligheid. Meedoen is bij dit toernooi aanzienlijk belangrijker dan winnen. En dat zie je terug in de sfeer op zo'n dag. Niemand staat fanatiek te doen. Ook het feit dat het een eendaags toernooi is, spreekt veel mensen aan. Daarnaast wordt de ontvangst met koffie en wat lekkers gewaardeerd en is het inschrijfgeld - 10 euro per partij inclusief en lunch- een trekker. Inschrijven kan via www.mijnknltb.nl. Informatie tref je op onze website www.hiaten.nl."

De voorbije week verkeerde Hiaten al volop in toernooisferen tijdes het Open Seniorentoernooi. Acht dagen lang werden in totaal 260 partijen, waaronder 23 finales afgewerkt in Hendrik-Ido-Ambacht. "Een mooi feest", kijkt Nico Erwich terug. "De deelnemers werden op alle toernooidagen in de watten gelegd met elke dag een andere maaltijd en het publiek kreeg mooi tennis voorgeschoteld. Nee, zelf heb ik niet al te veel gezien. Dat had met mijn bardienst te maken, ha ha!"

Op het complex van Hiaten begint op 22 juli het Open Jeugdtoernooi. Informatie daarover is te vinden op de site van de Ambachtse tennisvereniging die ook de voorbije maanden een flinke aanwas van jonge leden mocht begroeten. Een belangrijke succesfactor daar in is de actieve manier waarop de club jeugdtennis promoot en het succes van een circuit waarbij leerlingen van het basisonderwijs kennismaken met verschillende takken van sport. Een flink deel van hen koos na een leuke eerste ervaring voor Hiaten.

Shopbox

Meer berichten