Winst voor Christiaan Blom


Uit acht finalisten werd Christiaan Blom unaniem tot winnaar verkozen.
Uit acht finalisten werd Christiaan Blom unaniem tot winnaar verkozen. (Foto: )

Winst voor Christiaan Blom

De Ambachtse Christiaan Blom (10 jaar) is de grote winnaar van de jaarlijkse muziekwedstrijd van Het Concertgebouw Amsterdam.

H.I.Ambacht - Op zondag 16 juni werd voor de elfde keer de finale van het Koninklijk Concertgebouw Concours gehouden. Op zondagmiddag werd in de Kleine zaal van Het Concertgebouw uit acht finalisten de winnaar unaniem gekozen: Christiaan Blom (blokfluit).

Tijdens de finale van het elfde Koninklijk Concertgebouw Concours lieten acht jonge musici van zich horen op het podium van de Kleine Zaal. Een jury bestaande uit vooraanstaande Nederlandse musici koos uiteindelijk Christiaan Blom als de grote winnaar. De jury over Christiaan: "Deze jongen speelt zo vrij als een vogel, maar gecombineerd met grote concentratie. Hij speelde als een echte performer."

De andere finalisten waren: Rory Bleeker (marimba), Andrej van Brakel (cello), Alexander Jansen (piano), Adriana Lisitskaya (piano), Shaza Mania (kanun), Julia Nefedov (piano) en Fama Koning (cello). De presentatie was in handen van Willie Wartaal (tv presentator en bekend van de Jeugd van Tegenwoordig).

Christiaan Blom: "Ik had echt niet verwacht dat ik zou winnen maar ik ben super blij. Ik kan met het prijzengeld nu nog meer blokfluit spelen." Christiaan begon in groep 3 met een blokfluitcursus op school. Het instrument heeft sindsdien zijn passie. "Het is een prachtig instrument en wat belangrijk is: iedereen kan het leren. Het hoeft niet duur te zijn."

Shopbox

Meer berichten