Jesper van den Bosch in actie tegen FC Lienden.
Jesper van den Bosch in actie tegen FC Lienden. (Foto: John de Pater)

ASWH flikt het en pakt promotie!

Het ongelooflijke is werkelijkheid geworden: ASWH is gepromoveerd naar de tweede divisie! Zaterdag repareerden de mannen van trainer Cesco Agterberg de ongelukkige 0-1 thuisnederlaag tegen FC Lienden door het uitduel met 0-2 te winnen. Pure heroïek!

Door Jan J. Timmer 

Hendrik-Ido-Ambacht - De basis voor het succes werd curieus genoeg vorige week woensdag gelegd in de thuiswedstrijd tegen de Betuwse ploeg van trainer Hans van der Haar. ASWH verloor het duel weliswaar met 0-1 maar trok ook de conclusie dat die nederlaag hoogst onverdiend was en 'gilde om wraak'. Een prima mindset om de terugwedstrijd mee in te gaan. Trainer Cesco Agterberg voelde voortreffelijk aan wat er bij zijn elftal leefde en besloot zijn team tot de tanden toe bewapend het veld in te sturen. Dat vertaalde zich in een aanvallende strijdwijze en dominant voetbal. De scoringskansen kwamen vervolgens vanzelf. Eerst was het Ismail Yildirim die de de kans op de openingstreffer kreeg, niet veel later gevolgd door een dikke scoringsmogelijkheid voor zijn ploeggenoot Bilal El Amrani. De thuisclub stelde er nauwelijks iets tegenover. Pas na een half uur spelen dook FC Lienden serieus dreigend op voor het ASWH-doel. Rafael Uiterloo slaagde echter niet in om de trekker over te halen. Dat deed ASWH-aanvoerde Jesper van den Bosch wél! Kort voor rust pegelde hij de bal snoeihard in het vijandelijke net en dat betekende de 0-1.

Na de pauze veranderde het spelbeeld enigszins. FC Lienden liet zich in aanvallend opzicht meer gelden en SWH moest bij tijd en wijlen terug. De thuisclub was in die fase enkele keren dicht bij de gelijkmaker, maar slaagde er tot opluchting van de Ambachtse spelers, technische staf en fans niet in raak te schieten. Het leek op een verlening te gaan uitdraaien op sportpark Abdijhof, maar daar dacht Sam van der Kreeke anders over. Kort voor het laatste fluitsignaal ontfermde hij zich over een vrije trap om de bal vervolgens met een fraaie krul in het Lienden-doel te doen belanden: 0-2. Daarmee was het verzet van Lienden definitief gebroken.

Promoveren in je laatste wedstrijd als trainer van ASWH. Cesco Agterberg weet sinds zaterdag hoe dat voelt. De coach die dit seizoen met zijn team lang leek te gaan eindigen als een wat anonieme middenmoter, kreeg een tikkeltje onverwacht de derde periode in het vizier en denderde vanaf dat moment in één rechte lijn door naar het ultieme en onverwachte eindresultaat: promotie naar de tweede divisie. 'Op' Ambacht gaan ze hem nog missen: die coach die het onmogelijk geachte invulde.

Shopbox

Meer berichten