Sander Droogendijk, Raphael Drooger, Martijn Mulder, Suzanne Hendriks en Chiara Tribini van het kampioensteam.
Sander Droogendijk, Raphael Drooger, Martijn Mulder, Suzanne Hendriks en Chiara Tribini van het kampioensteam. (Foto: )

Successen voor jeugd Silver Shuttle

Het was een succesvol seizoen voor de jeugd van de Ambachtse badmintonvereniging Silver Shuttle.

H.I.Ambacht - Zo is het team U15 is kampioen geworden. Het team met Sander Droogendijk, Raphael Drooger, Martijn Mulder, Suzanne Hendriks en Chiara Tribini (zie foto) heeft dit jaar alles gegeven en dat werd beloond met het kampioenschap.

Vier leden van het team spelen al een aantal jaren met elkaar. Tot op heden in de opstapcompetitie en daarmee hebben ze goed kunnen opwarmen voor de echte competitie dit jaar. Raphael is er dit jaar nieuw bijgekomen maar vond direct goed aansluiting bij zijn nieuwe team. Hij is dit jaar erg gegroeid: sterk in de verdediging was hij al, nu is hij ook aanvallend sterk geworden. Zijn positiewerk is goed verbeterd en vooral zijn smash wordt gevreesd door de tegenstander.

Chiara vertelt dat ze dit jaar veel beter om kan gaan met de stress: als ze achter staat blijft ze gewoon rustig. Martijn is flink beter geworden in zijn enkelspel. Hij concentreert zich nu vanaf het begin van de wedstrijd en dat leidt tot mooie uitslagen. Sander wil graag tegenover een sterke tegenstander staan. Hij gaat er voor en geeft aan dit jaar te hebben geleerd om te hollen. Suzanne heeft ook geleerd om meer te gaan rennen en kijkt nu beter waar de tegenstander staat.

Omdat ze kampioen waren geworden, mocht het team zaterdag 8 juni meedoen aan de regionale kampioenschappen; een hele leuke ervaring. Het niveau lag ineens een heel stuk hoger. Ze hebben gestreden als leeuw(inn)en dat resulteerde in een vierde plaats.

Er zijn 6 teams die competitie spelen. Het team in de hoogste leeftijdsklasse van de jeugd U19 heeft een mooie tweede plaats bereikt op serieuze afstand van de nummer 3 in de poule. Het tweede team (U17) is derde geworden. Het derde team (ook U17) heeft de vijfde plaats behaald. Het vierde team (U17) team is vierde geworden. En het opstapteam is ook vierde geworden. Trainer Iwan is trots op zijn teams.

Shopbox

Meer berichten