'Een trap naar de Hemel' werd vorige week dinsdag gelanceerd. (FOTO: Esmay Krowinkel)
'Een trap naar de Hemel' werd vorige week dinsdag gelanceerd. (FOTO: Esmay Krowinkel) (Foto: esmay krowinkel)

Lancering boek 'Een trap naar de Hemel'

Dinsdag 4 juni om 14.30 uur is in het restaurant van zorgorganisatie De Blije Borgh in Hendrik-Ido-Ambacht op feestelijke wijze het boek "Een trap naar de Hemel" gelanceerd.

H.I.Ambacht - Welke verhalen lenen zich nu voor een gesprek met onze ouderen met dementie, rondom de christelijke feestdagen en persoonlijke feest- en gedenkdagen?' Dit vroegen zorgmedewerkers en vrijwilligers aan Anja Bruijkers, geestelijk verzorger bij Argos Zorggroep in Rhoon en Poortugaal en bij Zorgorganisatie De Blije Borgh in Hendrik-Ido-Ambacht. Hun vraag resulteerde in een mooi geïllustreerde gesprekshandreiking met dertig gespreksthema's. De methode is ontstaan en getoetst in de praktijk van zorginstellingen. Speciaal voor dit boek werden dertig afbeeldingen geschilderd.

Naast de presentatie van de handreiking 'Een trap naar de Hemel' is deze middag door dominee Piet van Veldhuizen, de lezing "Een spirituele kijk op dementie" gegeven. Piet van Veldhuizen ging in op de vraag: wat zie je vanuit gelovig/spiritueel perspectief?

Het boek is nu verkrijgbaar bij de boekhandel of op www.adveniat.nl.

Shopbox

Meer berichten