Re-flax maakt feestje op de Markt in Middelburg
Re-flax maakt feestje op de Markt in Middelburg (Foto: Lucas van der Vegt)

Alle handen in de lucht

Een zonovergoten Middelburg bij het VOLkorenfestival op 1 juni. Wel 165 koren uit alle windstreken van Nederland waren er te horen. Ook Re-flax uit Hendrik-Ido-Ambacht was er met een touringcar naar afgereisd.

H.I.Ambacht - Hun podium stond op de Markt. Een groot podium voor een groot koor op een groot plein. Afgeladen vol met mensen die van zon en zang kwamen genieten. Re-flax zong tien nummers en had er een doorlopende show van gemaakt.

De opening was indrukwekkend klassiek met ‘Oh Fortuna’. De koorleden, in lang zwart gewaad, zetten het publiek daarmee even op het verkeerde been. Er stond toch een popkoor op het programma? Maar die onzekerheid was snel verdwenen. Bij de overgang naar het volgende nummer ‘Love runs out’, vielen alle zwarte gewaden met een snelle beweging af. Het publiek was verrast, want er kwam een stralend strak witgekleed koor onder tevoorschijn.

Rock- en balladnummers wisselden elkaar in rap tempo af. Van ‘New York New York’, via ‘Africa’ en ‘Dream-on’ naar ‘Can’t stop the feeling’. Voor het laatste nummer toverde het koor opeens feloranje sjaals om de hals. Songcoach en dirigent Jeffrey van der Vegt rende als een volleerd entertainer heen en weer om samen met publiek een gezamenlijke choreografie uit te voeren. En dat lukte wonderwel. Bij het slotnummer ‘Shut up and dance’ gingen honderden armen ritmisch tegelijk omhoog. En daarmee ook het plezier van alle aanwezigen.

Binnenkort staat er nog zo’n feestje op het programma. Op zaterdag 15 juni zingt Re-flax op het korenfestival ‘RotjeKoor’ in de binnenstad van Rotterdam. Om daar niet één, maar driemaal het publiek met een professioneel fraai optreden te verrassen.

Voor meer informatie, kijk op www.rotjekoor.nl

Shopbox

Meer berichten