Daniëlle Zwang: op naar een volledig fit voetbalseizoen.
Daniëlle Zwang: op naar een volledig fit voetbalseizoen. (Foto: John de Pater)

Precies op tijd terug voor een feestje!

Een zware knieblessure met bijbehorende operatie en een langdurig revalidatieproces; Daniëlle Zwang (20) kreeg het allemaal voor de kiezen. In de kampioenswedstrijd van haar IFC-vrouwenteam keerde ze na een jaar afwezigheid terug binnen de lijnen. Precies op tijd terug voor een feestje!

Door Jan J. Timmer

Hendrik-Ido-Ambacht - "Het voelde zo bizar fijn om weer op het veld te staan", zegt ze over haar invalbeurt een kwartier voor tijd. "Ik heb die zaterdag heel precies mijn voetbaltas ingepakt; dat was een jaar geleden, besefte ik. Een heel apart gevoel. Eindelijk mocht ik dat tenue weer aantrekken. Zo nam ik op de reservebank plaats. En toen kwam dat mooie moment: ik kreeg het seintje dat ik mocht invallen! Ik was ontzettend zenuwachtig toen ik er in kwam. Ineens was het besef er dat ik hier een heel jaar voor had gewerkt, een jaar dat behoorlijk zwaar was. Mijn rentree voelde als een overwinning. Voetballen! Eindelijk weer! Toen de wedstrijd was afgelopen en we ons kampioensfeest mochten vieren, was er de totale ontlading. Heel emotioneel was het. En schitterend mooi! Dit is een team waar je heel graag onderdeel van uitmaakt. Met de kern ervan voetbal ik al sinds mijn elfde. De onderlinge band is hecht, de sfeer geweldig. Ook de meiden die van buitenaf gekomen zijn, horen er helemaal bij. Kun je nagaan hoe moeilijk het voor me was om langs de lijn te staan.... Ik wilde zo graag meedoen, maar wist ook dat dat niet kon. Maar dat ene kwartier koester ik! Het moet het begin zijn van meer. Ik richt me nu op augustus wanneer de voorbereiding op het nieuwe seizoen gaat beginnen. Ik wil fit aan de start verschijnen en vervolgens wedstrijdritme op doen. We verheugen ons op de tweede klasse. Gezien het spel én de progressie van ons team verwacht ik dat we minimaal in de middenmoot moeten kunnen meedraaien. Misschien zit er zelfs nog wel méér in. Onze speelstersgroep is nog jong en ontwikkelt zich per wedstrijd. Ik hoop straks ook nieuwe stappen te kunnen zetten en weer heerlijk als middenvelder mijn meters te maken. Supporter zijn van dit team is leuk, maar zelf spelen nog veel leuker!"

De vrouwen van IFC streden een heel seizoen lang met FC Dauwendaele om het kampioenschap in hun derde klasse-afdeling. "De uitwedstrijd verloren we", herinnert Daniëlle Zwang zich nog goed. "We misten die dag een flink aantal speelsters. Thuis trokken we dat meer dan recht met een 7-0 overwinning. Die zege was de 'trigger': wij verspeelden daarna nauwelijks nog iets terwijl het bij Dauwendaele begon te haperen. IFC is daarom de terechte kampioen!"

Shopbox

Meer berichten