Actiefoto van de wedstrijd tegen kampioenskandiidaaat Vitesse.
Actiefoto van de wedstrijd tegen kampioenskandiidaaat Vitesse. (Foto: )

Goed seizoen DVS mét een afscheid

De selectie-korfbalteams van DVS'69 hebben een goed weekend achter de rug.

H.I.Ambacht - Op het snikhete Ambachtse sportpark Schildman gaf DVS-1 kampioenskandidaat Vitesse een draai om de oren. De Ambachters hadden voor rust het initiatief (13-8 bij rust) en hadden dat ook in het tweede bedrijf. Toch naderde de ploeg uit Barendrecht nog tot twee maal toe tot drie goals, maar telkens wist DVS te pareren. In de slotfase durfde DVS-coach Van der Linden het aan om spelbepaler Iris van Kooten haar (tijdelijk?) afscheid luister bij te zetten middels een welverdiende publiekswissel, waarbij Van Kooten overladen werd met rozen van de gehele selectie, waar ze meer dan 10 jaar onderdeel van uitmaakte. Voor de slotfase van de wedstrijd maakte het niet veel uit: DVS won met 21-17 en door de winst van koploper Rust-Roest werd die ploeg kampioen. Ook in de poule weet DVS zich inmiddels zeker van handhaving. Volgende wedstrijd is pas weer op 15 juni en treedt DVS aan tegen die nieuwbakken kampioen (aanvang 16.00 uur in Eindhoven).

DVS-2 leek al gauw het onderspit te delven tegen hoogvlieger Merwede-4 en liep de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Het verschil werd echter nimmer groter dan drie goals en zo bleven de Ambachters in de wedstrijd. Het werd nog zelfs gelijk met nog twee minuten te gaan, maar het ervaren en mokkende Merwede ontbeerde de noodzakelijke scherpte: 14-14.

DVS A1 maakt nog kans op een hoofdprijs. Hoewel het er lang niet naar uitzag, wist DVS voor rust het initiatief te pakken tegen titelkandidaat Reeuwijk (7-6), en na rust liep de Ambachtse jeugd schier eenvoudig uit naar de 17-10 overwinning. Omdat concurrent Kinderdijk verloor maken ineens drie ploegen kans op de titel. DVS lijkt de beste papieren te hebben maar moet het eerst de midweekse wedstrijd winnen van Korbis. Daarna volgt dan de beslissende wedstrijd tegen Kinderdijk.

Shopbox

Meer berichten