Tennissen en lekker eten bij Hiaten


De mooie combinatie tussen tennis en lekker eten vind je bij Hiaten.
De mooie combinatie tussen tennis en lekker eten vind je bij Hiaten. (Foto: PR)

Tennissen en lekker eten bij Hiaten

Kip goulash met rijst en een ijsje na; dat kregen de competitiespelers van Tennisvereniging Hiaten én hun tegenstanders zaterdagmiddag geserveerd aan het einde van hun onderlinge wedstrijd. Smullen maar in Hendrik-Ido-Ambacht. Met dank aan de geheel uit vrijwilligers bestaande keukenploeg!

Door Jan J. Timmer

Hendrik-ido-Ambacht - De culinaire verwennerij bij Hiaten begon vijf jaar geleden toen vier tennissende damesleden de koppen bij elkaar staken en besloten dat ze het gehad hadden met patat, bittergarnituur, tosti of een Chinese bezorgmaaltijd. "Het leek ons een goed idee om vers gemaakte, aantrekkelijke maaltijden te gaan bereiden", vertelt Marion Reijmers, één van de dames van het 'keukenkwartet'. "Toen we met dat plan bij het bestuur langs gingen, was men meteen enthousiast. Sindsdien koken we op zeven competitiezaterdagen voor onze teams en hun tegenstanders. Het leuke is dat er vanaf de start massaal gebruik van wordt gemaakt. Per week hebben we tussen de zeventig en tachtig eters."

Marion, Sonja, Chris en Ilse vormen, gesteund door diverse hulpdames, de Hiaten-keukenploeg. "We hebben er best veel werk aan", weet Marion Reijmers. "Zeker de voorbereiding kost flink wat tijd. Je maakt afspraken over het menu, stelt boodschappenlijstjes samen, haalt de producten op en gaat vervolgens met de bereiding ervan aan de slag. Soms begin je daar op vrijdagavond al mee. Op de zaterdag ga je je er mee verder zodat er vanaf vijf uur gegeten kan worden. Dat gaat zo door tot een uur of tien. De teams komen druppelsgewijs binnen. Vaak in het clubhuis en bij mooi weer buiten op het terras. Wij zorgen voor leuk gedekte tafels en een lekker menu. En dat allemaal voor 6.50 per persoon. Uniek? Er zijn meer verenigingen die dit doen, maar voor de meeste tennissers van buiten is dit toch wel heel bijzonder, krijgen we regelmatig te horen. Juist dat enthousiasme van de mensen maakt het voor ons zo leuk om te doen. Je hebt af en toe zaterdagavond na afloop geen benen meer, ha ha, maar dat mag de pret niet drukken. We doen het graag!"

Tennisplezier en gezelligheid staan bij Hiaten altijd voorop. Dankzij vele actieve vrijwilligers wordt er het hele jaar rondom de vele tennisactiviteiten van alles georganiseerd. Zoals tijdens de voorjaarscompetitie dit jaar, waar de keukenploeg van Marion Reijmers (op zaterdag) en Shirley de Jong (zij kookt voor de eerste teams op zondag) ervoor zorgen dat de Hiaten teams als zij thuis spelen samen met hun tegenstanders na afloop van de wedstrijden kunnen genieten van een heerlijke, vers bereide competitiemaaltijd.

Shopbox

Meer berichten