Josephat grijpt elke gelegenheid aan om in gesprek te gaan met de plaatselijke bevolking.
Josephat grijpt elke gelegenheid aan om in gesprek te gaan met de plaatselijke bevolking. (Foto: )

Jantina Boelaars terug naar Tanzania

Vorig jaar kon u in deze krant regelmatig lezen over de expeditie naar de top van de Kilimanjaro die Jantina Boelaars heeft gemaakt in september 2018. Hoe is het nu met Jantina?

H.I.Ambacht - Woensdag 5 juni vertrekt zij opnieuw naar Tanzania, nu niet om de Kili te beklimmen maar op uitnodiging van Josephat Torner. In mei wordt het Sukuma Festival gehouden in Tanzania. De Sukuma-bevolking is de grootste etnische groepering in Tanzania en woont met name in en rond Mwanza. Josephat Torner gebruikt dit festival om opnieuw aandacht te vragen voor de problemen die mensen met albinisme daar ondervinden. Hij gaat in gesprek met witchdoctors en legt hen uit wat albinisme inhoudt. Josephat brengt religieuze leiders en traditionele 'healers' bij elkaar voor een open discussie. Er is tevens een nieuw project gestart: Green Simiyu Project. Honderden vrijwilligers zijn bezig met het planten van bomen op openbare plaatsen, zodat mensen met albinisme schaduw kunnen zoeken om hun huid te beschermen tegen de felle zon. Aan het eind van de maand wil JTFE 2000 bomen hebben geplant.

Jantina en haar man André zullen tien dagen met Josephat optrekken. Hij heeft een heel druk programma opgesteld: ontmoetingen met religieuze leiders, universiteiten, scholen, safehouses, etc. Jantina bereidt zich voor om een speech te houden voor het Tanzaniaanse parlement op 13 juni, wereld-albinisme-dag.

Jantina is lid van Vocaal Ensemble Credo. Credo heeft kortgeleden een CD opgenomen, die verkocht zal worden t.b.v. de Josephat Torner Foundation. Om de opname te kunnen bekostigen worden diverse acties gehouden. De eerste actie staat gepland op zaterdag 15 juni. Op deze dag kunt u uw auto laten wassen bij Kobout, Nijverheidsweg 43 in Ambacht tussen 9.30 en 15.00 uur. Daarnaast wordt er een crowdfundingsactie opgezet en zullen er na de zomervakantie appeltaartjes worden verkocht. In november zal de CD gepresenteerd worden.

Door alle media aandacht die er is geweest, heeft Jantina vele verzoeken gekregen om presentaties te houden. Tegen betaling van een gift voor de JTFE en de reiskostenvergoeding, komt Jantina graag bij u langs. Vraag gerust naar de mogelijkheden via opexpeditie.jouwweb.nl.

Shopbox

Meer berichten