Tim Willemstijn en IFC in zwaar weer


Tiom Willemstijn aan de bal namens IFC-zondag.
Tiom Willemstijn aan de bal namens IFC-zondag. (Foto: John de Pater)

Tim Willemstijn en IFC in zwaar weer

Met zijn teamgenoten van IFC-zondag is Tim Willemstijn in een zwaar gevecht tegen degradatie uit de Hoofdklasse verzeild geraakt. Afgelopen zondag verloor men de belangrijke thuiswedstrijd tegen RKAVV met 2-4. "We hebben directe handhaving nu niet meer in eigen hand."

Door Jan J. Timmer

Hendrik-Ido-Ambacht - Hoewel Tim Willemstijn (24) het uitstekend naar de zin heeft bij de zondagtak van IFC, vallen de resultaten ook hem behoorlijk tegen. "Kwalitatief zijn we sterk genoeg om probleemloos mee te draaien in de Hoofdklasse", is zijn inschatting. "Misschien ontbreekt er een stukje mentaliteit om het echt waar te maken. Daarnaast kregen we veel te maken met blessures en botte pech. Er zijn aardig wat duels terug te halen waarin we op het laatste moment toch nog punten inleverden. Als we al die momenten bij elkaar op zouden moge tellen, dan waren we nu al zeker van handhaving geweest. Maar goed, de realiteit is anders. We zullen de slotwedstrijd uit bij Unitas moeten winnen en zijn dan afhankelijk van Vlissingen, dat uit bij Nuenen speelt. Kortom: we hebben het niet meer in eigen hand na het verlies tegen RKAVV. Dat is echt verschrikkelijk balen."
Voor Tim Willemstijn is dit zijn eerste seizoen in de zondag-hoofdmacht. De voorbije zomer maakte hij de overstap vanuit IFC-zaterdag. "In het begin was het pittig om aan te haken", vertelt hij. "Drie niveaus verschil overbrug je niet zomaar. Na verloop van tijd echter voelde ik dat ik mee kon met mijn teamgenoten. Ik verwierf in diezelfde periode een basisplaats. Die ben ik even kwijt geweest na de trainerswissel Breetveld - Verbeek, maar de voorbije weken stond ik weer gewoon als centrale verdediger in het team. Dat hoop ik volgend seizoen weer te doen, want ik heb 'verlengd'. Dat dit niet het meest glorieuze seizoen is voor de club is natuurlijk jammer. Ook de zaterdag draait niet echt geweldig. De vrouwen houden ons gelukkig overeind. Die doen het echt grandioos met hun titelrace. Wij hopen daar komend jaar bij aan te haken, maar eerst moeten we het vege lijf zien te redden. Wordt nog spannend zat."

Shopbox

Meer berichten