ASWH-aanvaller IsmailYildirim probeert zich een weg te banen door de defensie van VVOG. (FOTO:  Philip Schmidt)
ASWH-aanvaller IsmailYildirim probeert zich een weg te banen door de defensie van VVOG. (FOTO: Philip Schmidt) (Foto: Philip Schmidt )

ASWH op drempel nacompetitie na winst bij VVOG

ASWH is één speelronde voor het einde van de derde divisie de voornaamste kandidaat om de laatste periode te winnen en dus een ticket voor de nacompetitie om promotie te bemachtigen.

H.I.Ambacht - De Ambachters wonnen afgelopen zaterdag zelf ruim bij VVOG (0-4), terwijl concurrent Quick Boys verloor. Een overwinning in de laatste thuiswedstrijd volstaat dus nu om periodekampioen te worden.

Hoewel de uitslag misschien doet vermoeden dat ASWH een makkelijke middag beleefde in Harderwijk, was dat zeker niet het geval. De thuisploeg speelde weliswaar alleen nog voor de sportieve eer, maar was van plan om het publiek nog een leuke wedstrijd voor te schotelen. Lang was er sprake van een gelijkwaardige strijd, waarin ASWH halverwege de eerste helft door een fraaie boogbal van Ismail Yildirim wel op voorsprong was gekomen. De Ambachters waren toen belangrijke kracht Peter Verhoeve al kwijt. Hij viel al binnen tien minuten uit met een sleutelbeenblessure.

Na rust gaf VVOG zich pas gewonnen nadat ASWH twintig minuten voor tijd op 0-2 kwam door een goal van Lester Pires. Daarna mocht het team van trainer Cesco Agterberg nog uitlopen naar een enigszins geflatteerde uitslag. David Almeida en Jesper van den Bosch pikten in de absolute slotfase nog een doelpuntje mee. Zo werd het een prettige middag voor ASWH, zeker nadat duidelijk werd dat concurrent Quick Boys had verloren.

ASWH is daarom de nieuwe koploper in de periodestrijd. Komende zaterdag kan de periodetitel binnen worden gehaald door een thuiszege op SJC.

Shopbox

Meer berichten