Foto:

IFC Vrouwen 1 op drempel van tweede klasse

Met drie punten voorsprong op FC Dauwendaele en een beter doelsaldo (+13) reisde koploper IFC Vrouwen 1 af nar Zierikzee voor de wedstrijd tegen het altijd lastige MZC'11.

H.I.Ambacht - Concurrent FC Dauwendaele ging op bezoek bij hekkensluiter Oranje Wit en zou daar ongetwijfeld aan het doelsaldo gaan werken. Voor IFC dus de taak om de volle buit uit Zierikzee mee te nemen en dan in de slotronde, thuis tegen Heinenoord, het beslissende puntje te pakken.

Twee ploegen die geconcentreerd begonnen. Vanaf minuut één was er wel een veldoverwicht voor IFC. In de elfde minuut resulteerde dit in een doelpunt. Een dieptepass van middenvelder Sandra Weeland op de weg sprintende Charissa Jongeneel. Zij stoomde op richting het vijandelijke doel en rondde keurig af. Na deze treffer werd het spel wat slordiger. Er sloop een bepaalde spanning in het spel, waardoor de thuisclub beter in de wedstrijd kwam. Toch was de eerstvolgende grote kans er voor IFC. Spits Charissa Jongeneel dacht de tweede treffer te scoren, maar vond de keepster van MZC'11 op haar weg. Zij redde op wonderbaarlijke wijze.

In de rust had trainer Wil Brinkhuis slechts een paar minuten nodig om de vrouwen weer op scherp te zetten. Dit leidde al vroeg na rust tot een grote kans. Een voorzet van Amber Sijsens werd direct door spits Svenja van Nes uit de lucht genomen. Haar inzet miste net het doel. Aan de andere kant was er een formidabele redding van IFC-goalie Femke Groenweg na een goed uitgespeelde Zeeuwse counter. Toch was het IFC dat voor de tweede keer kon juichen. Een voorzet van Svenja van Nes werd prima door Charissa Jongeneel gecontroleerd en ingetikt.

IFC wilde aan alle twijfel een einde maken en dit werd wederom gedaan door Charissa Jongeneel met haar derde treffer van de middag. En na deze treffer bleef de doelpuntenmachine van IFC nog even doordraaien. Met een ziedend schot zorgde Amber Sijsens voor de vierde treffer. De vijfde was er eentje van Svenja van Nes; uit stilstand haalde zij met haar linkerbeen uit en de bal krulde prima richting de kruising. Een paar minuten later was het Amber Sijsens die alert reageerde op een geblokt schot van Anneli Hoekstra. En in de slotminuut deed aanvoerder Jessica Idzenga ook nog een duit in het zakje. Een schitterende boogbal van buiten het strafschopgebied betekende een 0-7 eindstand.

Na afloop bleek dat ook FC Dauwendaele had gewonnen. IFC Vrouwen 1 gaat de slotwedstrijd, zaterdag 25 mei om 14.30 uur thuis tegen Heinenoord, in met drie punten voorsprong en een beter doelsaldo (+16). De kans op het kampioenschap is dus erg groot.  

Shopbox

Meer berichten