ASWH-middenvelder Nick Slotboom is op weg om het vierde doelpunt te scoren. (FOTO:  Philip Schmidt)
ASWH-middenvelder Nick Slotboom is op weg om het vierde doelpunt te scoren. (FOTO: Philip Schmidt) (Foto: Philip Schmidt )

ASWH schiet Achilles '29 naar de hoofdklasse

Afgelopen zaterdag speelde ASWH de thuiswedstrijd tegen Achilles '29, de hekkensluiter in de derde divisie. De Ambachters boekten een eenvoudige zege (4-1). De bezoekers uit Groesbeek degradeerden daardoor voor het derde achtereenvolgende jaar. De club die in 2017 nog in de eerste divisie speelde, moet het volgend seizoen in de hoofdklasse proberen.

ASWH nam door de overwinning sportieve revanche op de teleurstellende nederlaag die het voor de winterstop bij Achilles '29 had geleden. Na een stroeve openingsfase kwam de ploeg van trainer Cesco Agterberg halverwege de eerste helft op stoom. De eerste kansen bleven nog onbenut, maar daarna sloegen aanvoerder Jesper van den Bosch en Gilmaro van de Werp kort na elkaar toe.

De 2-0 voorsprong leek eigenlijk al voldoende, maar vroeg in de tweede helft kwam Achilles '29 uit het niets dichterbij. Even keerde de spanning terug, tot Peter Verhoeve zo'n twintig minuten voor tijd een strafschop benutte en ASWH op 3-1 bracht. In de slotfase probeerden de Ambachters aan het doelsaldo te werken. Er kwamen diverse kansen, maar alleen Nick Slotboom kon de doelman van de bezoekers nog passeren.

Door deze zege en het puntverlies van concurrent Quick Boys mag ASWH toch weer stiekem hopen op deelname aan de nacompetitie. Wel dient het dan de komende twee duels te winnen en moeten de Katwijkers nog ergens iets laten liggen. Aanstaande zaterdag speelt ASWH een uitwedstrijd bij VVOG in Harderwijk.

Shopbox

Meer berichten