Van der Mooren heeft plek gevonden


Thomas van der Mooren: speler én fan van Vollido.
Thomas van der Mooren: speler én fan van Vollido. (Foto: John de Pater)

Van der Mooren heeft plek gevonden

Dit seizoen maakte Thomas van der Mooren zijn debuut in Heren 1 van volleybalvereniging Vollido. De nieuwkomer en zijn ploeggenoten startten goed, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een zesde plek in de promotiedivisie.

Door Jan J. Timmer

Hendrik-Ido-Ambacht - "We hadden na het sterke begin een tijd lang het gevoel dat we kans maakten op de tweede plaats en daarmee op deelname aan promotie-degradatiewedstrijden", blikt de 29-jarige passer-loper terug op het inmiddels afgesloten seizoen. "Een gekke gedachte was dat zeker niet omdat we op dat moment prima draaiden. Rond de kerst echter kwam de klad in onze prestaties en verloren we aantal duels achter elkaar, waardoor we wat wegzakten op de ranglijst. Die tweede plek glipte als het ware als zand door onze vingers heen. Natuurlijk hebben we nagedacht over hoe ons dat kon overkomen. De enige verklaring die ik heb is dat we onszelf te veel onder druk gingen zetten. Dat bleek wel toen we eenmaal kansloos waren voor de p/d-wedstrijden. Vanaf dat moment begon het weer lekker te lopen. We sloten de competitie uiteindelijk af met twee fraaie 4-0 overwinningen. Da's dan weer lekker!"
Thomas van der Mooren streek de voorbije zomer neer bij Vollido. "Ik zocht nadat ik verhuisd was van Delft naar Zwijndrecht, een nieuwe club", vertelt hij. "Voorheen had ik lang bij Punch Volleybal in mijn vroegere woonplaats gespeeld. Het was wel even apart om naar een andere club te gaan, zeker naar een hechte 'familievereniging'als Vollido. Ik werd echter prima opgevangen en voelde me al snel thuis. Ook binnen de lijnen moest ik wennen, en mijn medespelers aan mij. Automatismen zoals ik die bij Punch gewoon was, moest ik in Hendrik-Ido-Ambacht opnieuw leren. Dat ging na verloop van tijd steeds beter. Ook leerde ik de vereniging goed kennen. Het feit dat Vollido over een eigen clubhuis beschikt en veel leuke activiteiten organiseert hebben daar zeker bij geholpen. Zo leer je in korte tijd veel mensen kennen, he. Ik blijf hier dan ook graag spelen. Mooi is ook dat de ploeg bij elkaar blijft. Dat biedt perspectief voor de toekomst."

Thomas van der Mooren, in het dagelijks leven projectleider voor softwareimplementaties bij scheepsbouwer IHC, heeft het sterke gevoel dat Vollido komend seizoen wél kan reiken tot de play-offs. "Doordat onze selectie op peil blijft en diverse jonge talenten zich sterk ontwikkelen, ziet het plaatje er simpelweg goed uit. Dit seizoen trainde er al wekelijks jeugd met ons mee. Mooi om te zien. Leuk ook dat hun aanwezigheid een nieuwe dynamiek gaf aan de trainingen."

Shopbox

Meer berichten