De gemeente heeft het pand Den Brommert officieel overgedragen aan het Historisch Genootschap (FOTO: Cees van Meerten FotoExpressie)
De gemeente heeft het pand Den Brommert officieel overgedragen aan het Historisch Genootschap (FOTO: Cees van Meerten FotoExpressie) (Cees van Meerten FotoExpressie)

Sleuteloverhandiging Den Brommert

De gemeente heeft het pand Den Brommert maandag officieel overgedragen aan het Historisch Genootschap. Wethouder Ralph Lafleur overhandigde symbolisch de sleutel aan voorzitter Alie Tas van het Historisch Genootschap.

H.I.Ambacht - Daarmee is voor het Historisch Genootschap een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Alie Tas: "We kunnen nu bouwen aan onze plannen voor enerzijds een goed onderkomen voor het Historisch Genootschap en anderzijds zorgen dat er in Ambacht een mooi gerestaureerd pand bij komt, vlakbij het enkele jaren geleden verfraaide Kerkplein".

In het nieuwe pand krijgt ook een deel van de Spoorcollectie een plaats, in onder meer een mooie stijlkamer. De gemeente geeft daartoe deze collectie in bruikleen aan het Historisch Genootschap.

Onlangs ondertekenden Alie Tas, bouwcoördinator Arie Verhoeven en Rob van der Feijst van Bouwbedrijf Zwaluwe al de bouwovereenkomst voor de vernieuwbouw en renovatie van het pand. Eind mei is de Omgevingsvergunning definitief van kracht en kan echt worden begonnen met de bouw van een nieuw achterste deel en de verbouw en restauratie van het rijksmonument Den Brommert aan de voorzijde.

Shopbox

Meer berichten