ASWH-vleugelverdediger Yassine Belghar probeert gevaar te stichten. (FOTO: Philip Schmidt)
ASWH-vleugelverdediger Yassine Belghar probeert gevaar te stichten. (FOTO: Philip Schmidt) (Foto: Philip Schmidt )

ASWH lijkt periodetitel te kunnen vergeten na verlies bij Eemdijk

ASWH was de afgelopen weken bezig aan een goede reeks in de derde divisie. Daardoor maakten de Ambachters zelfs kans op het winnen van de derde periodetitel. Afgelopen zaterdag werd echter met 1-0 verloren bij Eemdijk, waardoor ASWH het toetje vermoedelijk kan vergeten.

Eemdijk, dat eerder dit seizoen al twee keer ruim verloor van ASWH, koos in deze wedstrijd voor een defensieve tactiek. De ploeg uit Bunschoten-Spakenburg hield de ruimtes klein en joeg fel op de bal. Daardoor kwam ASWH nooit echt in het ritme. Er vielen in de eerste helft dan ook nauwelijks kansen te bespeuren voor beide ploegen.

In de tweede helft begon ASWH wel goed. Al vlot raakte Peter Verhoeve de lat en het zag er naar uit dat de Ambachters zouden doordrukken. De storm luwde echter. Een minuut of twintig voor tijd kwam het bericht door dat de concurrent op achterstand stond en dat winst noodzakelijk was. Vanaf dat moment nam ASWH meer risico en daarvan profiteerde juist Eemdijk. De gastheren lieten eerst nog twee goede kansen liggen, maar kwamen bij de derde mogelijkheid toch op voorsprong. Na een misverstand in de defensie van ASWH kon Syrano Morrison de 1-0 maken.

Die klap kwam ASWH niet meer te boven, terwijl later bleek dat concurrent Quick Boys uiteindelijk nog gewonnen had. De Katwijkers staan nu vijf punten los van ASWH in de periodestand en dat lijkt met nog drie duels te spelen een te groot verschil. Aanstaande zaterdag krijgt ASWH in de thuiswedstrijd tegen Achilles '29 in elk geval de kans op sportieve revanche.

Shopbox

Meer berichten