Luvas van Oeveren aan de boorden van de Maas in Rotterdam.
Luvas van Oeveren aan de boorden van de Maas in Rotterdam. (Foto: john de pater)

Blij en opgelucht na keuze voor ASWH

Lucas van Oeveren wil zijn voetballoopbaan komend seizoen van nieuwe glans voorzien bij ASWH. Om die reden maakt hij de overstap van SC Feyenoord naar sportpark Schildman.

Door Jan J. Timmer

Hendrik-Ido-Ambacht - "Ik heb er straks drie jaar opzitten in Rotterdam", zegt de 28-jarige middenvelder. "Ruim twee daarvan had ik het uitstekend naar mijn zin, maar de laatste maanden is in dat gevoel de klad gekomen. De trainer zette me, nadat ik voor mijn werk een weekje naar Polen was geweest, buiten de basis en het is me nadien niet gelukt om mijn vertrouwde plekje terug te krijgen. Leuk is anders, maar ik zal er moeten dealen. "De beslissing van SC Feyenoords-keuzeheer Raymond Frehé maakte het voor Lucas van Oeveren een stuk minder moeilijk om voor ASWH te kiezen. "Een mooie club", zo stelt hij. "Ik ben een paar jaar geleden al eens gevraagd of ik zin had om in Hendrik-Ido-Ambacht te komen voetballen, maar ik had toen mijn ja-woord al gegeven aan SC Feyenoord. Daarop terugkomen vond ik niet netjes. Dit keer echter liggen de kaarten anders. Ik voel me nu vrij in het nemen van zo'n beslissing. Wat zeker ook meespeelt is dat Jesper van den Bosch - één van mijn beste vrienden- bij ASWH voetbalt. Ik had het ook leuk gevonden om met trainer Cesco Agterberg te worden herenigd, maar die vertrek aan het eind van dit seizoen naar SDC Putten." Van Oeveren gaat er alles aan doen om in zijn nieuwe voetbalomgeving een basisplaats te veroveren als middenvelder. "Dat is uiteraard mijn grote doel", glimlacht hij. "Ik kan zowel uit de voeten in 4-3-3 als 4-4-2. De supporters mogen in ieder geval rekenen op een speler die 'voetballend' denkt en graag voor het vijandelijke doel terechtkomt." Ook over Van Oeveren's mentaliteit hoeft geen enkele twijfel te bestaan. Dat bewijst hij zelfs nu hij bij Feyenoord op de bank is terechtgekomen. "Leuk is anders, maar ik zal er staan als het team me nodig heeft", zegt hij. "Dus tot en met een eventuele nacompetitie voor promotie naar de derde divisie. Lijkt me geweldig als Feyenoord promoveert, want dan speel ik volgend seizoen met ASWH misschien wel tegen mijn dan oude club."

Lucas van Oeveren is in het dagelijks leven werkzaam als binnendienstmedewerker van een Zwijndrechts bedrijf dat meubels levert ten behoeve van onder meer winkel- en ziekenhuisinterieurs. Als voetballer was hij actief voor onder andere Sparta (zijn eerste club) , Leonidas, Capelle, DHC, Zwaluwen en SC Feyenoord. Met die laatste club werd hij afgelopen seizoen kampioen in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. Dit jaar aast Feyenoord op deelname aan de nacompetitie.

Shopbox

Meer berichten