Een sfeerfoto van de start van het event van vorig jaar.
Een sfeerfoto van de start van het event van vorig jaar. (Foto: )

Lions Lente-event 'No more Waste'

Ondergronds? Bovengronds? Wel of niet scheiden? Ook in de gemeenten op IJsselmonde is afval een actueel thema. Daarom organiseert Lionsclub IJsselmonde op maandag 13 mei een interactieve thema-avond over 'Afval'.

Regio - Van meer naar minder, maar ook: van noodzakelijk kwaad naar nuttige grondstof. Een onderwerp dat iedereen raakt. Een unieke gelegenheid om onder aangename omstandigheden kennis te vergaren over dit belangrijke onderwerp.

De thema-avond, waarvoor de afvalwethouders van Barendrecht, Hendrik Ido Ambacht en Ridderkerk zich inmiddels hebben ingeschreven, richt zich op het tweede of derde leven dat gebruikte materialen en afval kunnen krijgen. Hoe maken we grondstoffen uit ons afval en bereiken we een situatie dat 'al' ons afval nuttig wordt hergebruikt? In één gezamenlijke bijeenkomst en vier praktische interactieve workshops vertellen maatschappelijk betrokken ondernemers, hoe zij dat nu doen en wat hun concrete ideeën en acties voor de toekomst zijn. De deelnemers van vorig jaar vonden de eerste thema-avond van de Lions over smakelijk duurzaam voedsel een groot succes. Dit duurzame initiatief krijgt op 13 mei een vervolg, net als vorig jaar in 'De Paradijshoeve' in Ridderkerk.

Het team van Hofstede 'De Paradijshoeve' zal de aanwezigen tijdens de workshops verwennen met culinaire verrassingen die inspireren om een duurzame toekomst ook op gebied van eten en drinken na te streven. De gasten maken kennis met heerlijke amuses, met 'vergeten groentes', met verantwoorde drankjes en tongstrelende gerechten. Samen met de aanwezigen ontstaat een avond waarin, onder het genot van het aangename, de uitdagingen voor het voetlicht worden gebracht die er liggen voor producenten, handel, consumenten en overheden om uiteindelijk te bereiken dat "afval niet meer bestaat".

www.ijsselmonde.lions.nl

Shopbox

Meer berichten