De Roparunvogel heeft duizenden high-fives uitgedeeld en flink geposeerd voor foto's.
De Roparunvogel heeft duizenden high-fives uitgedeeld en flink geposeerd voor foto's. (Foto: )

Sterk Staaltje op de braderie

Op Koningsdag stond een nieuwe actie van team Sterk Staaltje gepland. Zowel in Helmond als in Hendrik-Ido-Ambacht was het team aanwezig op de braderie.

H.I.Ambacht - Al vroeg in de morgen werden de kraampjes opgebouwd en de laatste voorbereidingen getroffen. Op de braderie was tevens de "Kilometervreter" aanwezig. Deze door Twan ontworpen banner bood de bezoekers van de braderie de mogelijkheid een of meerdere eigen kilometers te sponsoren. "Zo nemen wij al deze mensen mee op onze route van Parijs naar Rotterdam."

Het grootste deel van de dag scheen het zonnetje en had de Roparunvogel een enorme aantrekkingskracht op zowel jong als oud. De vogel heeft duizenden high-fives uitgedeeld en flink geposeerd voor foto's.

Naast de braderie in beide plaatsen hebben enkele teamleden toezicht gehouden bij de springkussens en stormbaan in Ambacht. Hier ontvingen ze als team een kleine vergoeding voor.

Na de zonneschijn waren er enkele hoosbuien. Ook tijdens deze buien bleef het gezellig rondom de kraam. Tezamen is er een grandioos bedrag opgehaald: in Helmond €176 en in Hendrik-Ido-Ambacht €1096. Dat brengt het totaal op €1272. "We hebben in beide plaatsen genoten van de gezelligheid en fijne reacties/steunbetuigingen die we ontvangen hebben."

Shopbox

Meer berichten