Nico Ramos: still going strong.
Nico Ramos: still going strong. (Foto: John de Pater)

Nico Ramos gaat voorop in de strijd

Voetballen kunnen ze; de mannen van zondag-Hoofdklasser IFC. Maar alleen daarmee red je het niet in de onderste regionen van je afdeling. "De koppies moeten omhoog", luidt het dringende advies van routinier Nico Ramos.

Door Jan J. Timmer

H.I.Ambacht - Ramos gaat komend seizoen zijn tiende jaar in als voetballer van Ido's Football Club. Opmerkelijk trouwe dienst van een sportman die in de jaren daarvoor vele verenigingen diende. "Ik voelde me bij IFC van het eerste moment af thuis", vertelt de ervaren verdediger. "De mensen om het elftal heen zijn prettig, met de jongens met wie ik samen speel kan ik het prima vinden. Ik heb het hier goed en plak er nog graag een seizoen aan vast. Mijn vrienden hebben al geprobeerd me over te halen om in hun veteranenelftal te komen spelen. Ze moeten nog een jaartje wachten: Nico is dan wel 38, maar hij voelt zich nog jong, ha ha! "Mijn geheim? Dat heb ik niet. Ik heb, op een kruisbandprobleem na, de mazzel gehad dat ik nooit zware blessures heb opgelopen. Ik voel me gewoon fit. Wel merk ik dat mijn snelheid wat is afgenomen. Geen probleem! Dat gebrek compenseer ik door me slim op te stellen op het veld."
Met IFC-zondag is Nico Ramos bezig aan een moeizaam seizoen, waarin het team maar nét boven de degradatie/na-competitieplekken bivakkeert. Een angstige situatie met nog vijf wedstrijden te gaan. "We kunnen prima voetballen, maar bij tegenslag blijft daar te weinig van over", weet Ramos. "Dan zie je om je heen de koppies gaan hangen en lukt het nauwelijks om de jongens nog te 'bereiken'. Op de trainingen is de felheid er wél sinds Robert Verbeek de selectie overnam, maar je ziet die verbetering op zondag nog te weinig terug. Vorige week speelden we thuis tegen staartploeg De Meern en kwamen we door die slapte met 0-2 achter. Was niet nodig geweest. Gelukkig was er na rust sprake van herstel en eindigden we op 2-2. Als we de hele partij hadden geknokt waren we met drie punten van het veld gestapt, realiseerden we ons. Laat het een goede les zijn voor de laatste vijf duels. Ik hoop dat iedereen nu wakker is."

 

Shopbox

Meer berichten