DJ LUNIC en DJ Torex draaiden afgelopen weekend op de Paascross die werd gehouden in Zwijndrecht.
DJ LUNIC en DJ Torex draaiden afgelopen weekend op de Paascross die werd gehouden in Zwijndrecht.

Muziek tijdens Koningsnacht

Tijdens de Oranjeweek in Zwijndrecht vindt er op de avond van 26 april (Koningsnacht) de Vrienden van ATOS plaats. Een zogenaamde parodie op de Vrienden van Amstel LIVE, maar dan met dj's en een gevarieerd repertoire. In de tent op het Raadhuisplein draaien DJ LUNIC en DJ Torex vier uur lang muziek.

door Mirthe van Wijngaarden

ZWIJNDRECHT – Luca Noordermeer (DJ LUNIC) en Daan van Torenburg (DJ Torex) hebben allebei hun eigen wekelijkse programma bij lokale omroep ATOS RTV. Ze zijn allebei nog maar zestien jaar jong en leerden elkaar kennen in de brugklas op het DevelsteinCollege. Inmiddels hebben ze allebei al aardig wat ervaring met dj'en. Zo stond Luca twee keer op het Wattan Festival en heeft hij al twee jaar lang zijn programma bij ATOS Radio: LUNIC ON AIR. Luca: "Muziek gaat vanzelf. Ik ben lekker bezig en dan ontstaat er iets. Dat is de kracht van mijn muziek. Geen stress, maar spontaan iets laten ontstaan. Vaak klinkt het dan supertof." Daan kwam tijdens het Zomerweekend in 2017 en via Luca in contact met ATOS Radio en niet veel later had ook hij zijn eigen programma: DJ Torex Live Sessies.

Samenwerking

Afgelopen jaar ontstond het idee om samen te draaien, de zogenaamde 'back to back-techniek'. Daan: "De ene start dan de track die spontaan door de ander overgenomen kan worden. Hierbij ontstaan zonder na te denken, puur op gevoel, geweldige mixen." Zo draaiden ze samen op het schoolfeest, het Sportgala en de Paascross. Luca: "We kwamen erachter dat we het publiek goed konden entertainen en daarom hadden we besloten om het samen te gaan doen. Het bevalt ons super goed. Dat komt omdat het allebei onze hobby is en we goed weten wat we voor een bepaald publiek moeten draaien." Daan vult hem daarbij aan: "We delen samen de passie voor muziek en vullen elkaar goed aan. We proberen er altijd een feestje van te maken."

Koningsnacht

En nu staan de dj's dus op 26 april in de tent op het Raadhuisplein met de Vrienden van ATOS. Het is de bedoeling dat er veel gevarieerde muziek wordt gedraaid. Van oer-Hollands repertoire tot muziek uit de jaren '70, 'Despacito'en top 40-hits: eigenlijk nummers die iedereen wel kent om zo de beste sfeer te creëren voor het publiek in de tent. De voorbereidingen zijn al een paar weken in volle gang. Vier uur draaien betekent namelijk ongeveer tachtig nummers uitzoeken. Het is de bedoeling dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt en dat de Vrienden van ATOS elk jaar wordt uitgebreid.

DJ LUNIC en DJ Torex draaien 26 april van 19:00 uur tot 23:00 uur in de tent op het Raadhuisplein.

Shopbox

Meer berichten