Cesco Agterberg: scherp tot en met de laatste wedstrijd.
Cesco Agterberg: scherp tot en met de laatste wedstrijd. (Foto: John de Pater)

Agterberg en ASWH op periodejacht

Er is Cesco Agterberg alles aan gelegen om zijn periode als hoofdtrainer van ASWH af te sluiten met een prijs. Met andere woorden: alle pijlen zijn in Hendrik-Ido-Ambacht gericht op het binnenhalen van de derde periodetitel!

Door Jan J. Timmer

Hendrik-Ido-Ambacht - "Als ik naar het resterende programma kijk, dan liggen er serieuze kansen om de nacompetitie te bereiken", stelt Agterberg. "We hebben nog vijf duels te gaan en dat zijn allemaal duels met ploegen uit de onderste helft van onze derde divisie-afdeling. Er liggen dus prima mogelijkheden."

ASWH begint het kwintet aan belangrijke confrontaties komende zaterdag met een uitbeurt tegen laagvlieger De Dijk, een ploeg waarvan eerder dit seizoen thuis met 1-4 werd verloren. "Er is ons om twee redenen alles aan gelegen om ons te revancheren voor die misser", zegt de na dit seizoen naar SDC Putten verkassende oefenmeester. "De Dijk-uit is ook een duel waar ik een beetje tegenop zie. Je weet niet wat je daar te wachten staat op een veld dat je niet kent en tegen een opponent die veel minder slecht is dan je op basis van de stand op de ranglijst zou verwachten. Uiterste scherpte is daarom vereist. Het mooie is dat ik al weken bij onze selectie voel dat de jongens al even gefocust zijn. De voorbije wedstrijden presteerden we uitstekend en was er sprake van stabiliteit en een constante lijn. Het zelfvertrouwen is groot en we zijn in volwassenheid gegroeid. Dat laatste zag je afgelopen zaterdag terug in ons thuisduel met de nummer drie DVS'33. Die partij eindigde in 1-1 en leverde dus objectief gezien puntverlies op, maar gaandeweg de wedstrijd bleek ook dat het verstandig was om de remise te koesteren in plaats van vol op de aanval te gaan om er alsnog een driepunter uit te slepen. Het risico op een fatale tegenaanval, en daarmee het verspelen van onze kansen op de derde periode, noopte tot zakelijkheid. We hebben daarom genoegen genomen met een puntendeling, hoewel we nog een dikke kans kregen op de overwinning. Eerlijk gezegd zou die niet terecht zijn geweest. Wij moeten de komende weken toeslaan."

Shopbox

Meer berichten