Britte, Kira, Thom, Tygo, Ilvy, Vince ,Jaylin, Angel, Tess, Manou, Laura-lynn en Naomi kwamen tijdens de wedstrijd in actie.
Britte, Kira, Thom, Tygo, Ilvy, Vince ,Jaylin, Angel, Tess, Manou, Laura-lynn en Naomi kwamen tijdens de wedstrijd in actie. (Foto: )

Naar het NK schoolzwemmen

H.I.Ambacht - Na eerdere successen tijdens de lokale schoolzwemkampioenschappen in Zwijndrecht was het afgelopen zaterdag eindelijk zover. In Papendrecht mochten de Ambachtse zwemmers gaan proberen zich te plaatsen voor de nationale eindstrijd. Dit moest dan gebeuren tijdens de Provinciale finale. De zwemploegen van SOL Admiraal / Krommeweg en hun fanatieke begeleiding waren vooraf nog even gaan trainen om de puntjes op de i te zetten. En die inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen. Na een lange zwemmiddag/avond kon de jury alle tijden met elkaar gaan vergelijken. En was het vorig jaar dat alleen het eerste team zich had weten te plaatsen voor het NK, dit jaar was het voor beide teams van SOL Admiraal / Krommeweg raak. Als tweede en derde van de provincie Zuid-Holland kan nu al worden gesproken van een prima prestatie. Winnaar van de Provinciale finale werd een school uit Wassenaar, die de afgelopen jaren het NK steevast domineert. Op zaterdag 22 juni is de landelijke finale. Dit NK wordt gehouden in Zwolle. Supporters zijn daar natuurlijk welkom.

Shopbox

Meer berichten