Inmiddels zijn er in het Baxpark speciale fitnesstoestellen geplaatst, die door iedereen 24 uur per dag zijn te gebruiken.
Inmiddels zijn er in het Baxpark speciale fitnesstoestellen geplaatst, die door iedereen 24 uur per dag zijn te gebruiken. (Foto: )

In beweging dankzij Baxfit

Wethouder Ralph Lafleur heeft maandag in het Baxpark de fitnesstoestellen van Baxfit officieel geopend.

door Trudy Wehrmeijer

H.I.Ambacht - Bewegen is belangrijk en gezond, voor jong en oud, zo sprak de wethouder. Vorig jaar is bij een proef al gebleken dat veel mensen graag in de buitenlucht bewegen. Inmiddels zijn er in het Baxpark speciale fitnesstoestellen geplaatst, die door iedereen 24 uur per dag zijn te gebruiken. Dit project is mede mogelijk gemaakt door Stichting CAI fonds. Lafleur hoopt en verwacht dat ouderen overdag van de toestellen gebruik zullen maken. "Schoolkinderen kunnen er na schooltijd terecht en mensen die overdag werken kunnen hier 's avonds fitness-oefeningen doen. Je kunt het combineren met een rondje hard lopen of een wandeling".

App

Om inspiratie op te doen hangen bij de toestellen afbeeldingen van mogelijke oefeningen. Ook kun je voor aanwijzingen QR-codes scannen of de app van Baxfit op je mobiel zetten. Mensen kunnen dan op basis van een eigen schema aan de slag. Lafleur benadrukt dat de toestellen er echt voor iedereen zijn. "Jong of oud, fit of nog niet zo fit. We willen graag dat meer mensen gaan sporten. Dat kan hier op ieder moment van de dag".

Shopbox

Meer berichten