UVV-vrijwilliger aan het woord: Margreet van Herpen helpt veelzijdig


Op maandag is Margreet begeleider bij de crea-groep, maar ze doet op andere dagen nog veel meer. (Foto: Cees van Meerten FotoExpressie)
Op maandag is Margreet begeleider bij de crea-groep, maar ze doet op andere dagen nog veel meer. (Foto: Cees van Meerten FotoExpressie) (Cees van Meerten FotoExpressie)

UVV-vrijwilliger aan het woord: Margreet van Herpen helpt veelzijdig

Door: Heleen Versprille

De Unie Van Vrijwilligers (UVV) vindt het belangrijk om mensen die dat nodig hebben te helpen en te ondersteunen. UVV Hendrik-Ido-Ambacht is een grote en actieve afdeling met circa 350 vrijwilligers. Mannen, vrouwen, jong en oud; iedereen is welkom bij de UVV om zich in te zetten voor de ander.

H.I. AMBACHT - Als vrijwilliger kun je echt verschil maken in het leven van veel ouderen. "Als ik er een keertje niet ben, hoor ik later dat ik werd gemist. Het is fijn om mensen een gezellige middag te bezorgen en enthousiaste reacties te krijgen, je merkt dat je echt gewaardeerd wordt. Dat is in een gewone werksituatie vaak toch wel anders", zegt Margreet van Herpen. Zij is de hele week in touw; als bestuurslid van De Zonnebloem, als vrijwilliger bij het Rode Kruis en bij de UVV. Op maandag is Margreet begeleider bij de crea-groep, op dinsdag helpt ze regelmatig bij een verjaardag of anders organiseert ze bingo of een quiz die drukbezocht wordt door bewoners van de Blije Borgh en de Alewijnflat. Elke woensdag verzorgt Margreet op alle locaties manicurebehandelingen voor de bewoners. "En op donderdag geef ik geheugentraining. Dan hebben we minder tijd om gezellig te kletsen, de deelnemers willen hier serieus mee aan de slag. Verder ga ik regelmatig mee met allerlei uitstapjes. We gaan dan op pad met de bus; iets bezichtigen, wandelen of een terrasje pakken." Het vrijwilligerswerk noemt Margreet een goede besteding van haar vrije tijd. "Ik heb jarenlang in de horeca en in een juwelierszaak gewerkt, ik ben dus gewend aan een druk en actief leven. Dan moet je er toch niet aan denken om altijd maar thuis te zitten. Een dag in de week zorg ik voor een oppashond, een lief en rustig beest. Hij heet Or, is elf jaar en ik heb hem via de stichting Oopoeh."

Shopbox

Meer berichten