Foto:

Vlag hijsen met wethouder Flach

Door: Trudy Wehrmeijer 

H.I.AMBACHT – Onder het toeziend oog van alle leerlingen en de kinderen van de kinderopvang, is deze week het hoogste punt bereikt van de nieuwbouw van SOL Ambacht.

Samen met de leerlingen Isis en Erina heeft wethouder Flach de vlag gehesen, die dat hoogste punt traditiegetrouw markeert. Voor dat moment was er een hartelijk applaus en een erehaag van leerlingen voor de bouwvakkers, de bestuurder en de wethouder. "Zonder hen was de nieuwbouw er niet geweest", aldus directeur Anita Kleinjan. Kinderen ondersteunden haar woorden met een zelfgemaakt spandoek: "Onze school woord supermooi".

De bouw van de school verloopt voorspoedig. In oktober vorig jaar werd de laatste paal geslagen voor het gebouw met acht lokalen, Dalton-ruimtes, een groot speellokaal en kantoorruimte. Inmiddels is het hoogste punt bereikt van een gebouw met twee verdiepingen onder een half rond dak en met een extra speelplein naast de verdieping. De verwachting is dat de nieuwe lokalen na de zomervakantie kunnen worden betrokken. Tot die tijd krijgen groep 5 tot en met 8 van SOL Vila Ambacht onderwijs in een noodgebouw. Groep 3 en 4 heeft tijdelijk onderdak gevonden bij de kinderopvang.

Shopbox

Meer berichten