De opbrengst van de Breakfastrun is voor ALS. (Foto: Michael Dinger)
De opbrengst van de Breakfastrun is voor ALS. (Foto: Michael Dinger) (Foto: )

Prestatieloop voor Stichting ALS: BreakfastRun en Breakfast Walk

Door: Trudy Wehrmeijer

Koningsdag start ook dit jaar traditiegetrouw met de BreakfastRun, een prestatieloop van 5 of 10 kilometer. Ook is er de Breakfast Walk voor wandelaars. Met de loop wordt direct geld opgehaald voor de Stichting ALS. Voor iedere inschrijving gaat er 2,50 euro naar de stichting.

H.I.AMBACHT - De BreakfastRun is sinds 2006 een niet meer weg te denken loopevenement op Koningsdag in Hendrik-Ido-Ambacht. Dit sportevenement in de vroege ochtend trekt lopers uit alle delen van Nederland en wordt dit jaar alweer voor de 14e keer georganiseerd. Aad van der Torre van de organiserende Oranjevereniging hoopt en verwacht dat er dit jaar meer dan 360 lopers en wandelaars meedoen. "Met het organisatieteam zijn we druk bezig met alle voorbereidingen voor de komende editie op 27 april. Tijdens deze loop is de sfeer waanzinnig leuk, mede door alle Koningsdag festiviteiten. Bovendien is het een prettige route waarbij je in de vroege ochtend mag genieten van al het moois dat Hendrik-Ido-Ambacht te bieden heeft. Daarnaast wordt er door de loopt direct geld opgehaald voor de Stichting ALS. Dit maakt de loop niet alleen heel mooi, maar ook heel bijzonder."

Stichting ALS

Karin Kramer, weduwe van de Ambachtse ALS-patient Jan Kramer, zet zich in voor de Stichting. Jan Kramer heeft vorig jaar samen met zijn vrouw nog de prijzen van de BreakfastRun uitgedeeld. Kort daarna is hij overleden. Karin, verpleegkundige van beroep, is sinds kort part-time in dienst van de Stichting ALS en verzorgt samen met twee collega's vanuit de stichting contacten met ALS-patiënten. "Niet alleen vanuit mijn beroep maar ook als ervaringsdeskundige kan ik zo mensen steunen en tips en advies geven." Ze is blij met de inzet van de BreakfastRun voor de Stichting ALS. "Jans wens was door te gaan met zijn strijd." Toen Jan vijf jaar geleden de diagnose ALS kreeg, besloot hij niet alleen zo veel als mogelijk was van het leven te genieten, maar zich ook in te zetten voor het uit de wereld krijgen van de ziekte ALS. Hij deed, met steeds meer aanpassingen, mee aan de Tour du ALS en aan de Amsterdam City Swim en haalde zo geld op voor de Stichting ALS. Omdat hij het belangrijk vond dat ALS-patiënten mee beslisten over de besteding van de opgehaalde gelden voor de Stichting ALS, richtte hij samen met anderen de patiëntenvereniging ALSPatients Connected op. In zijn rolstoelbus ging hij voor die vereniging en als ambassadeur van de Amsterdam City Swim, het hele land door. Die inzet inspireert de Oranjevereniging ook dit jaar de BreakfastRun op te dragen aan Jans strijd tegen ALS. Aan van der Torre vult voor de serieuze lopers nog aan dat het parcours van 10 km geijkt is." Reden genoeg om de loopschoenen aan te trekken en deel te nemen. Weer of geen weer, wij rekenen op ieders komst. Loop mee en steun hiermee de stichting ALS."

Inschrijving geopend

De inschrijving voor de BreakfastRun en de Breakfast Walk 2019 is geopend! De start van de wandeltocht is kort na de start van de runners. Deelname aan de BreakfastRun (5 kilometer en 10 kilometer) kost 10 euro. Meedoen aan de Breakfast Walk (5 kilometer) kost 5 euro. Vanuit het inschrijfgeld gaat 2,50 euro direct naar de Stichting ALS. Lopers helpen dus direct mee in de strijd tegen ALS. Ga voor informatie en inschrijven naar de website:

www.breakfastrun.nl

Shopbox

Meer berichten