Foto:

Belastingaangifte doen met hulp

Ingezonden

In de bibliotheek

Vóór 1 mei moet het belastingformulier weer worden ingevuld. Daarvoor kan men vanaf 1 maart terecht bij Bibliotheek AanZet.

H.I. AMBACHT - Er kan voor de aangifte gebruik worden gemaakt van gratis computers met veilige internetverbinding. Ook het printen van documenten voor de belasting is gratis. Hulp nodig bij het invullen? Laat het weten aan één van de medewerkers. Zij kunnen meer vertellen over onze digitale cursussen of organisaties die kunnen helpen bij de belastingaangifte. Voor iedereen die zelf graag digitaal vaardiger wil worden, heeft de Bibliotheek AanZet ook een breed cursusaanbod.

Gratis faciliteiten

Wie zelf belastingaangifte wil doen, kan gebruik maken van de gratis faciliteiten in Bibliotheek Alblasserdam. In deze vestiging is een speciale computer met veilige internetverbinding en privacy beschikbaar. Het printen van Belastingdienst-documenten is voor iedereen gratis. Wilt u belastingaangifte doen? Meld het aan de balie. Ook als u algemene, praktische vragen heeft, staan de bibliotheekmedewerkers voor u klaar.

Het Financieel Hulphuis

Om iedereen de kans te bieden om zijn of haar belastingaangifte in te vullen, werkt de Bibliotheek AanZet samen met maatschappelijke organisaties. In Hendrik-Ido-Ambacht is dat het Financieel Hulphuis van MEE Plus. Op 2 april van 10.30 tot 19.30 uur en op 3 april van 10.30 tot 16.30 kunnen inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht, met name met lagere inkomens, op afspraak langsgaan in de bibliotheek. Ze worden dan deskundig begeleid bij het invullen van hun belastingaangifte. Meer informatie of het maken van een afspraak kan door te bellen naar het telefoonnummer 078 7508967.

Vivenz

Bij Vivenz zitten sociale raadslieden klaar om iedereen te helpen met alles wat met belastingen te maken heeft. Dit gebeurt het hele jaar door. Meer informatie of het maken van een afspraak kan door te bellen naar het telefoonnummer 088 1237011.

Cursus Klik & Tik

In Bibliotheek Alblasserdam wordt de gratis cursus Klik & Tik aangeboden. Hier leren deelnemers in eigen tempo de basisvaardigheden voor het werken met de computer en het internet. Thema's die aan bod komen zijn: leren typen, werken met Word, kennismaken met en zoeken op het internet en e-mailen.

Digitaal Inloopspreekuur

Bij het Digitaal Inloopspreekuur kunnen vragen worden gesteld over de mobiele telefoon, laptop, tablet, e-reader en het internet. Actuele data en tijden van de cursussen zijn te vinden in de agenda opwww.debibliotheekaanzet.nl of aan de balie.

Shopbox

Meer berichten