Foto: John de Pater

Husen kon lokroep niet weerstaan

Jan J. Timmer

Goed afscheid nemen van ASWH

De supporters van ASWH kunnen nog een maand of drie genieten van Stanley Husen. Komende zomer stapt hij over naar zijn oude voetballiefde Barendrecht.

H.I. AMBACHT - "Ik werd een aantal weken geleden benaderd door Barendrecht met de vraag of ik wilde terugkeren op De Bongerd", vertelt Husen, die voordat hij bij ASWH terechtkwam twee seizoenen bij Kozakken Boys speelde. "Die vraag kwam zeker niet als een complete verrassing. Ik heb namelijk een lang verleden bij die club, begon er ooit als jongetje met voetballen en heb er een aantal seizoenen in het eerste elftal gespeeld. De vereniging voelt als 'thuis', al moet ik eerlijk toegeven dat ASWH daar voor mij dicht bij in de buurt komt. Als Barendrecht geen contact met me had opgenomen, dan was ik hier met alle plezier gebleven. Maar ja, die lokroep he. Die kon ik simpelweg niet weerstaan."

Husen (29) heeft er aan het eind van dit seizoen drie jaar opzitten op sportpark Schildman. Op zijn erelijst prijkt (regionale) bekerwinst Van een kampioenschap is het nooit gekomen. "In ons debuutjaar in de derde divisie speelden we een half seizoen uitstekend voetbal; zo dominant. Het was een genot om in het veld te staan. Na die eerste competitiehelft vielen we wat terug. Terugkijkend denk ik nog steeds dat we er meer hadden kunnen uithalen als we iets meer overtuiging hadden gehad. ASWH had toen écht een sterke ploeg." De huidige Ambachtse hoofdmacht vertolkt een behoorlijk anonieme rol in de de derde divisie. "We staan naar onze kwaliteiten gerekend, te laag op de ranglijst", vindt ook Stanley Husen. "Ons probleem is dat we moeite hebben met tegenstanders met en verdedigende instelling. We missen het raffinement om zo'n defensie uit elkaar te spelen. Tegen voetballende teams komen onze kwaliteiten er vaak wél goed uit. Ik ben er overigens van overtuigd dat we straks 'gewoon' in het linkerrijtje gaan eindigen hoor. In dat geval kan ik goed afscheid nemen van een warme club waar ik met veel plezier heb gevoetbald."

Shopbox

Meer berichten