Foto:

Nationale Voorleeswedstrijd: Jolie uit Ambacht naar kwartfinale

Op 11 februari werd in Bibliotheek Het Kruispunt Barendrecht de regionale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gehouden. Leerlingen van negen verschillende basisscholen uit de regio namen hun publiek mee in een spannend verhaalfragment. De scholen die meededen kwamen uit Barendrecht, Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht.

REGIO - Jolie Plaisier van SOL de Watervlinder uit Hendrik-Ido-Ambacht kwam als winnaar uit de bus. Zij gaat door naar de kwartfinale op woensdag 20 maart in Hellevoetsluis. De eerste week van april is de provinciale finale in het Theater van Bibliotheek Rotterdam en op woensdag 22 mei 2019 is de landelijke finale in Schouwburg Amstelveen. Jolie las voor uit het boek Hoe overleef ik mijn vakantie geschreven door Francine Oomen. De jury vond dat het heel erg goed was voorgelezen en zagen dat Jolie er zelf ook erg veel plezier in had. Zij wist de toonhoogte op het juiste moment toe te passen. De jury bestond uit Jacqueline Sterenborg, Liesbeth van Deursen en Monique Keehnen. Zij kozen Jolie als winnares.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Door mee te doen leren leerlingen op een speelse manier dat voorlezen heel leuk en waardevol is. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die 15 minuten per dag (voor)lezen, uiteindelijk 1000 nieuwe woorden per jaar bijleren. De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De voorrondes, kwartfinales en provinciale finales worden georganiseerd door medewerkers van de bibliotheken en de Provinciale Service Organisaties. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral erg leuk is.
Aan de voorleesronde in Barendrecht deden de volgende scholen mee: KC De Schalm (Alblasserdam), B.S. Julianaschool (Rhoon), Groen van Prinstererschool (Barendrecht), O.B.S. de Tweemaster (Barendrecht), P.C.B.S. Het Kompas (Barendrecht), O.B.S. De Zeppelin (Barendrecht), O.B.S. De Driehoek (Barendrecht), O.B.S. SOL de Watervlinder (Hendrik-Ido-Ambacht), Kindcentrum De Wijngaard (Hendrik-Ido-Ambacht) en O.B.S. De Bron/SOL Krommeweg (Hendrik-Ido-Ambacht).

Shopbox

Meer berichten