Foto:

DVS in problemen tegen Korbis

Ingezonden

In de strijd tegen degradatie

H.I. AMBACHT - Een klap in het gezicht van de hoofdmacht van korfbalvereniging DVS'69. In de strijd tegen degradatie moest thuis gewonnen worden van Korbis, dat nog te achterhalen leek in de poule. De bezoekers sloegen keihard toe in het laatste kwart. DVS-2 deelde de punten met Korbis-2, in een strijd waar zowel winst als verlies de uitkomst kon zijn. DVS A1 won als enig selectieteam en maakt nog kans op een top-drie klassering .

DVS-1 begon zeer gedreven aan de wedstrijd en kwam al snel op 2-0. De bezoekers uit Waddinxveen toonden veerkracht en konden bijblijven (9-9). Korbis drukt zelfs door (10-12) en DVS-coach Van der Linden greep in middels een time-out. Korbis reageerde echter alerter en liep zelfs verder af: 11-14. De schade voor DVS viel mee bij rust: 13-15. De meest enerverende fase was in het derde kwart. Ondanks gemist strafworpen aan beiden kanten kwam DVS tot twee maal toe op voorsprong, maar na de 19-18 was het hoog tempo spelende Korbis ineens veel effectiever: 19-24. Een gemiste strafworp aan DVS-zijde onderstreepte de aantredende malaise bij de Ambachters: Korbis profiteerde en liep schier eenvoudig nog verder uit: 20-28.

DVS-2 had lange tijd uitzicht op de winst tegen Korbis-2. De spanning ontstond met name in het tweede bedrijf: DVS verspeelde een voorsprong van 16-12. Zelfs bij 16-17 leek een zeperd onafwendbaar, maar DVS toonde veerkracht en kwam alsnog op 19-18. Door slordig balverlies konden de bezoekers alsnog gelijk maken. In de spannende poule staat DVS in de middenmoot maar de onderlinge verschillen zijn klein: vier punten naar plek twee en drie punten met plek 8. Komend weekend komt koploper KInderdijk-2 op bezoek (aanvang 17.10 uur, De Ridderhal in H.I.Ambacht)

DVS A1 ontving de huidige hekkensluiter van de poule: TOGO. Wat op voorhand een eenvoudig te nemen horde zou moeten zijn, dat werd het niet. TOGO begon feller en uiteindelijk beter aan de wedstrijd dan de thuisploeg. De bezoekers uit Goes hadden ook het initiatief de gehele eerste helft (6-8 ruststand). Na rust was DVS direct bij de les en kwam zodoende snel dichterbij. Al snel werd het 8 -8 waarna het aftasten begon: het spel werd trager, maar DVS wist de concentratie vast te houden en op 10-8 te komen. TOGO drong nog aan (10-9) maar de eindspurt van DVS (12-9) bleek voldoende, ondanks de late tegengoal van TOGO. Eindstand: 12-10. In de poule staat DVS op een gedeelde plek vier, samen met ONDO. Komende zaterdag komt die ploeg op bezoek (aanvang 16 uur, De Ridderhal). Winst zou betekenen dat DVS zich nog als "ousider" in de strijd om het kampioenschap kan mengen.

Komend weekend ontvangt DVS streekgenoot en tevens 'runner-up' Kinderdijk, dat eerder dit seizoen de Ambachters al de baas was. Zaterdag 16 februari. Aanvang 18.30 uur in De Ridderhal.

Shopbox

Meer berichten