Lester Pires onderneemt namens ASWH een doelpoging, gehinderd door enkele Ajacieden. (FOTO: Philip Schmidt)
Lester Pires onderneemt namens ASWH een doelpoging, gehinderd door enkele Ajacieden. (FOTO: Philip Schmidt) (Foto: Philip Schmidt)

ASWH onverwachts onderuit

H.I. AMBACHT - ASWH was na de jaarwisseling bezig aan een goede reeks in de derde divisie, maar daaraan kwam 2 februari een einde. De amateurs van Ajax bezorgden de Ambachters op sportpark Schildman de eerste nederlaag van 2019 (0-2). Daardoor liet ASWH de kans liggen om verdere aansluiting te vinden bij de middenmoot en dient de ploeg toch nog met een schuin oog omlaag te blijven kijken.

De bezoekers openden al in de derde minuut de score via Ralph Jurka en die vroege 0-1 bleek achteraf cruciaal. ASWH bouwde namelijk wel een overwicht op, maar wat de ploeg van trainer Cesco Agterberg ook probeerde, het lukte niet om het doel te vinden. Vaak was de laatste pass of voorzet net niet op maat, maar soms was er ook sprake van pure pech. Bijvoorbeeld toen Stephan Veenboer, de keeper van Ajax amateurs, op miraculeuze wijze met de voet een vrije trap van de jarige Mels van Driel uit het doel werkte.

De Amsterdammers verdedigden de voorsprong met man en macht. De klok werd hun bondgenoot, want de minuten tikten voorbij en aan de stand veranderde niets. Diep in blessuretijd, toen ASWH alle risico's nam, counterden de gasten via Sonny Pronk naar de beslissende 0-2. Direct daarna volgde het eindsignaal.

Zaterdag krijgt ASWH de kans om zich te revancheren in de regioderby bij het sterk presterende SteDoCo uit Hoornaar.

ASWH - Ajax amateurs 0-2 (0-1)

3. 0-1 Ralph Jurka 90 (+5). 0-2 Sonny Pronk

Scheidsrechter: Sander de Brito Roque

ASWH: Stef Doedée; Clarence Bijl, Stanley Husen (73. Fabian Korporaal), Peter Verhoeve, David Almeida; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Nick Slotboom (73. Sam van de Kreeke), Mels van Driel; Ismail Yildirim, Lester Pires (81. Bilal El Amrani)

Ajax amateurs: Stephan Veenboer; Jay Winter, Jake Wollgarten, Siver Abdulrahman, Roy Deken; Chavez Uitenwerf (45+2. Toer Bouwman), Ricardo Fransberg (81. Kevin Owusu Asare), Marijn Sterk; Jack van Moerkerk, Ralph Jurka (79. Sonny Pronk), Kenneth Misa-Danso

(FOTO: Philip Schmidt)

Shopbox

Meer berichten