Kinderen kunnen al vanaf 2 jaar bij Bushidojo terecht. (FOTO: Kees Spruijt)
Kinderen kunnen al vanaf 2 jaar bij Bushidojo terecht. (FOTO: Kees Spruijt) (Foto: Kees Spruijt)

Meegaan met de kracht van de aanvaller

Bushidojo bestaat 35 jaar

Ingezonden

Aikido vereniging Bushidojo staat voor discipline, respect, gezond bewegen, met elkaar leren, zelfvertrouwen opbouwen en ook vooral plezier hebben met elkaar. Bushidojo bestaat 35 jaar en de vereniging heeft twee locaties in H.I.Ambacht.

H.I. AMBACHT - Aikido wordt steeds populairder, toch weten veel mensen nog niet wat Bushidojo te bieden heeft. Voor kinderen is 'Kabouteraikido' vanaf 2 jaar mogelijk en zijn er jeugdgroepen vanaf 6 jaar. Volwassenen tot 95 jaar kunnen terecht, waaronder ook mensen met beperkte fysieke mogelijkheden. Er worden zelfverdedigingscursussen aangeboden, het beoefenen van kyuso jitsu (drukpunten) en Aikido voor speciale doelgroepen zoals bijvoorbeeld de psychiatrie. Bushidojo heeft een Fight Right keurmerk wat onder andere inhoudt dat alle wettelijke regels worden gehanteerd die in onderwijsland gelden. Alle leraren zijn gecertificeerd en werken uit passie voor het aikido en de leerlingen. Aikido is afkomstig uit Japan en stamt uit de samoerai krijgskunst. Het bijzondere van Aikido is dat er aan de aanval geen tegenstand wordt geboden maar er wordt meegegaan met de kracht van de aanvaller om die zodoende uit balans te halen en te controleren in de vorm van een worp en/of klem. Bij de jeugd gaat het er wat speelser aan toe maar langzamerhand gaan ook zij de technieken en het valbreken beheersen. Bushidojo heeft ook een eigen stijl ontwikkeld. De laatste 10 jaar trainen zij, behalve traditioneel Aikido, ook in het tenshin Aikido wat Steven Seagal ooit heeft ontwikkeld.

Voor meer info: www.bushidojo.nl, j.stoute@zterk.nl, leokeuvelaar@keuze.org of 0610874314. Er zijn twee locaties in H.I. Ambacht. Admiraal de Ruyterlaan: Gymzaal OBS de Bron, Admiraal de Ruyterlaan 1, 3342 TA. Bekestein: Gymzaal OBS de Bron, Bekestein 50, 3343 CB.

Shopbox

Meer berichten