Foto:

De Meer dan handen vrijwilligersprijzen

Trudy Wehrmeijer

De Kombinatie stelt de drie genomineerde Ambachtse instellingen deze week aan u voor.

H.I.Ambacht - Hospice De Cirkel heeft in de afgelopen jaren zijn plek in de samenleving gekregen. De 80 vrijwilligers hebben er speciaal voor gekozen om voor mensen in de laatste fase van hun leven en hun naasten te zorgen. Of beter gezegd: hen te ontzorgen. Zij nemen waar nodig en gewenst de taken van de mantelzorger(s) over. De vrijwilligers krijgen een speciale opleiding zodat zij goed met mensen in een laatste levensfase om kunnen gaan; specifiek met de emoties rondom het stervensproces. Zij hebben altijd een luisterend oor. Daarnaast staan deze vrijwilligers ook op andere momenten klaar met meer dan handen.

Werkvisie de Hoop

Werkvisie de Hoop is een organisatie voor ± 500 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, en dat in de ruimste zin van het woord. Door de verschillende doelgroepen met elkaar te laten integreren kan deze organisatie een grote groep cliënten een traject aanbieden van dagbesteding, arbeidstraining, participatie en re-integratie. Op de locatie Ambachtse Bedrijven wordt in een groot bedrijfsverzamelgebouw een ruim aanbod van leerwerkbedrijven aangeboden. Het team van beroepskrachten dat deze trajecten begeleidt krijgt daarbij ondersteuning door een groot aantal vrijwilligers.

De Inner Circle Run

De Inner Circle Run is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in Hendrik-Ido-Ambacht. Elk jaar op de 3e donderdag in juni vindt er een loopevenement plaats over 5 en 10 kilometer. De opbrengsten daarvan gaan volledig naar het Hospice en het Jeugdspeelpark. De Inner Circle Run hoopt zo inwoners van Ambacht een bijkomend doel te geven om in beweging te komen. De organisatie is volledig in handen van vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten.

Stemmen

Stemmen voor de publieksprijzen kan tot en met 11 februari. Elke persoon kan maximaal 2 stemmen uitbrengen. Een keer op een van de voorgedragen projecten en een keer op een vrijwilliger die is voorgedragen voor de Vriendenloterij Passieprijs. Per categorie (lokaal, landelijk, individuele vrijwilliger) wordt een publieksprijs uitgereikt aan het project en de persoon met de meeste stemmen. Men kan stemmen door te klikken op het favoriete project en daar te klikken op de stembutton. Er wordt gevraagd om het e-mailadres in te vullen, waar een bevestigingsmail naar toe wordt gestuurd. Pas nadat op de link in de bevestigingsmail is geklikt, is de stem geldig.

www.vrijwilligersprijzen.nl

Shopbox

Meer berichten