Mels van Driel, de uitblinker aan Ambachtse zijde, verstuurt een pass. (FOTO: Philip Schmidt)
Mels van Driel, de uitblinker aan Ambachtse zijde, verstuurt een pass. (FOTO: Philip Schmidt) (Foto: Philip Schmidt)

Knappe comeback van ASWH

Ingezonden

Afgelopen zaterdag nam ASWH het in de derde divisie op tegen Jong FC Groningen. De Ambachters hielden een punt over aan het treffen met de talenten van de eredivisieclub.

H.I.Ambacht - Het gelijkspel volgde na een knappe comeback, waarin ASWH een 0-2 achterstand rechtzette. Na de gelijkmaker zat er misschien nog wel meer in, maar uiteindelijk bleef het bij 2-2.

Moeilijke middag

Al binnen drie minuten keek de ploeg van trainer Cesco Agterberg tegen een achterstand aan door een afstandsschot van Matthijs Hardijk. Een kwartier later pikte ook de andere aanvaller van de Groningse beloften, Tim Freriks, zijn doelpunt mee en dus leek ASWH een zeer moeilijke middag tegemoet te gaan. Vrijwel direct na de 0-2 draaide Mels van Driel de bal uit een hoekschop echter ineens binnen en die aansluitingstreffer bracht nieuwe hoop bij ASWH. Ondanks een aantal goede kansen werd er voor rust niet meer gescoord door de Ambachters.

Rode kaart

Na tien minuten in de tweede helft lukte dat wel. Peter Verhoeve kon na een goede vrije trap van Mels van Driel de gelijkmaker achter de Groningse doelman Pelle Boevink schieten. Diezelfde Boevink lag vervolgens diverse keren in de weg bij pogingen van ASWH om ook de derde treffer te maken. Dat lukte niet meer, ook niet toen Jong FC Groningen na een rode kaart voor Lars Kramer nog een kleine tien minuten met een man minder speelde.

Zaterdag vervolgt ASWH de competitie met een uitwedstrijd bij het Friese ONS Sneek.

Opstelling ASWH

Stef Doedée; Clarence Bijl, Stanley Husen, Peter Verhoeve, Gilmaro van de Werp (86. Bilal El Amrani); Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Nick Slotboom, Mels van Driel; Ismail Yildirim, Lester Pires

Shopbox

Meer berichten