Kim (links) en Clarissa Buijs: op vele fronten actief voor IFC.
Kim (links) en Clarissa Buijs: op vele fronten actief voor IFC. (Foto: John de Pater)

Tweelingzussen onmisbaar voor IFC

Jan J. Timmer

Clarissa en Kim: supervrijwilligers

Clarissa en Kim Buijs werden onlangs gehuldigd door hun voetbalvereniging UFC. Logisch, want de 18-jarige tweelingzussen verrichten bergen vrijwilligerswerk voor hun club.

Hendrik-Ido-Ambacht - Tijdens de nieuwjaarsreceptie stonden ze samen achter de bar te applaudiseren toen hun clubgenoot Jan Dost werd uitgeroepen tot IFC-vrijwilliger van het Jaar. Vervolgens werden Clarissa en Kim door IFC-voorzitter Bijl naar voren geroepen omdat ook zij 'in de prijzen vielen'. "Dat was wel even schrikken", glimlacht Kim Buijs. "Clarissa en ik zijn helemaal geen types die graag in de schijnwerpers staan. Maar we moeten toegeven: het was wel heel leuk om de vrijwilligersprijs te krijgen."

De zussen zijn inmiddels tien jaar lid van IFC. Ze begonnen als voetbalsters bj de Meisjes-pupillen en spelen heden ten dage in het -19 meidenteam. "We hebben er net een degradatie opzitten", gromt Clarissa Buijs, middenveldster van het team. "Daardoor beginnen we de voorjaarscompetitie in de tweede klasse. "We hebben maar één doel: zo snel mogelijk terug naar ons oude niveau." Behalve voetballen (en in het geval van Kim keepen) gingen de zussen zich in de loop van de tijd ook bezighouden met vrijwilligerswerk voor IFC. "We zijn actief als scheidsrechter", vertelt Kim Buijs "We fluiten vanaf -8 tot en met -17. Ook zijn we samen scheidsrechtercoördinator voor IFC en geven we training. Clarissa doet het Meisjes Onder 9-1 team en ik train de jeugdkeepsters." Met al deze activiteiten houdt het nog niet op, zo mag worden vastgesteld. Clarissa en Kim staan namelijk ook nog achter de bar bij hun club. We hoorden dat ze mensen nodig hadden en meldden ons aan. Kleine moeite hoor: we zijn toch al vrijwel dagelijks op het complex, dan kan een bardienstje er gewoon bij, ha ha!" En om het verhaal compleet te maken: de zussen regelen ook de barroosters. "Ons verhaal is heel simpel, grijnst Clarissa Buijs. "We doen het omdat we het leuk vinden. Meer is het niet. En de waardering is fijn, want die krijgen we regelmatig van zowel leden en het bestuur."

Shopbox

Meer berichten