Foto:

157.000 bezoekers voor Weizigt in 2018

Vernieuwing en verandering

Ingezonden

In 2018 hebben om precies te zijn 156.980 mensen Duurzaamheidscentrum Weizigt bezocht. Dit is een kleine 200 bezoekers meer dan in 2017. Het was een jaar waarin ruimte was voor het vertrouwde aanbod, maar er ook duidelijk plaats was voor vernieuwing en verandering.

Regio - Bijna 157.000 mensen wandelden in 2018 over het terrein van Weizigt. Hier namen zij deel aan allerlei activiteiten, volgden zij een les of woonden bijvoorbeeld een bijeenkomst bij. Vooral de meivakantie was druk, mede door het lekkere weer en de verschillende vakantieactiviteiten die georganiseerd werden. Ook tijdens de lange hete zomer wisten de bezoekers de weg naar het terrein te vinden.

Naast de vaste publiekstrekkers als het eieren zoeken met Pasen en de altijd succesvolle Boerderijmiddag, werd dit jaar ook het trekvlot bij het Aquarama geopend en spaarde Weizigt samen met de bezoekers de hele zomer voor een Beestachtige Kast. De evenementen worden altijd in samenwerking met de vrijwilligers van Weizigt georganiseerd. Deze groep enthousiastelingen groeide dit jaar flink naar 86 vrijwilligers. Op het terrein van Weizigt werden dit jaar een tweetal maatregelen getroffen die het zowel voor mens als dier prettiger maken om op het terrein te verblijven. In het voorjaar werd namelijk een net over het eendenverblijf gespannen waardoor zij bij een eventuele volgende uitbraak van vogelgriep in Nederland niet opgehokt hoeven te worden. Daarnaast is het terrein vanaf 1 oktober volledig rookvrijDe twee zalen op de begane grond van Koetshuis Weizigt kregen in 2018 een nieuwe invulling. Na een tijd als expositieruimte dienst gedaan te hebben en daarna beschikbaar gesteld te zijn voor verhuur, biedt de Paardenstal nu ruimte aan de Groene Hub en heeft Gemiva intrek genomen in de Koetsruimte. Hiermee biedt Weizigt aan nog meer mensen ruimte om zich in de breedste zin van het woord bezig te houden met duurzaamheid.

www.weizigt.nl.

Shopbox

Meer berichten