Hiaten op het podium tijdens het KNLTB jaarcongres.
Hiaten op het podium tijdens het KNLTB jaarcongres. (Foto: PR)

Podiumplaats Hiaten bij verkiezing

Hiaten greep onlangs nét naast de titel 'Tennisvereniging van het Jaar'. TC De Mors uit het Twentse Rijssen ging er met die nationale eretitel vandoor. "'Vast ook een heel mooie vereniging hoor", zegt Hiaten-voorzitter Michel Middendorp. "En wij eindigden in de top 3 van deze landelijke verkiezing en dat is ook een resultaat om trots op te zijn. Maar toch.... een tikje teleurgesteld waren we wél."

Door Jan J. Timmer

Hendrik-Ido-Ambacht - Wie ziet wat er de voorbije jaren tot stand is gebracht bij en door Hiaten, kan zich bijna niet voorstellen dat de KNLTB een andere club koos als vereniging van het jaar'. De Ambachtse vereniging heeft de voorbije drie jaar enorm in zichzelf geïnvesteerd en op verschillende fronten uitstekend gepresteerd. Het door het huidige bestuur ingezette beleid bleek aan te slaan bij de leden, zo mag worden vastgesteld. "Wij namen bij ons aantreden een stabiele club over van het vorige bestuur," vertelt Michel Middendorp. De basis was zeker óók in financieel opzicht gezond. Als nieuw bestuur stelden we de vraag: wat voor club willen we als Hiaten zijn. Onze visie is dat de vereniging van de leden is en níet van het bestuur. Oké, wij bewaken het beleid en de begroting, maar daarbinnen moest volop ruimte zijn voor initiatieven vanuit alle clubgeledingen. Dus riepen we de leden op om met ideeën te komen over hoe we de vereniging verder konden ontwikkelen en versterken. Dat is heel goed opgepakt. Er werden tal van plannen ontwikkeld en uitgevoerd, waardoor Hiaten een totaalplaatje kan bieden dat heel veel mensen aanspreekt. We kregen er nieuwe leden door, haalden meer baromzet en meer deelnemers aan competities en toernooien. Kortom de club draait als een tierelier. Als bestuur vinden we het heerlijk om dat proces te mogen begeleiden. Het is puur genieten as je hier op het park rondloopt. Hiaten is een vereniging voor íedereen. Transparant, open, gezellig. Kortom: eigenlijk de leukste tennisvereniging van Nederland. Dat de bond er één nog net even beter vond is jammer, maar we laten ons er niet door van de wijs brengen, ha ha!"

Hiaten heeft alweer drie nieuwe projecten op stapel staan. Zo komt er duurzame led-verlichting rondom de banen, wordt er een buitenbar geplaatst en heeft men het plan opgevat om 'Hiaten Next' te introduceren. "Daarmee willen we nog betere contacten leggen met onze leden in de jeugd- en jongerencategorie", zegt Michel Middendorp. "We horen van hen graag wat ze van de vereniging vinden, op welke punten verbeteringen nodig zijn en op welke vlakken ze eventueel bereid zijn om mee te helpen."

Shopbox

Meer berichten