De vriendinnen Romy Koppelaars en Annebelle Damen staan samen aan het roer van Jewels by Yay.
De vriendinnen Romy Koppelaars en Annebelle Damen staan samen aan het roer van Jewels by Yay. (Foto: fotopieter@kpnmail.nl)

Schoolproject wordt onderneming

Wat is begonnen als een schoolproject van de Ambachtse Romy Koppelaars en haar vriendin Annebelle Damen is uitgegroeid tot een webshop voor sieraden. Onder de naam Jewels by YAY verkopen zij kettinkjes, oorbellen, ringen en armbanden.

Door Trudy Wehrmeijer

H.I.AMBACHT – Romy en Annebelle studeren in Breda Small busines and retailmanagement en in het kader van die opleiding, waarbij ondernemen centraal staat, moesten zij vorig jaar een bedrijf opzetten. De dames houden zelf van sieraden en kozen voor een webshop met minimalistische sieraden. "We hebben geen pand en geen personeel en zo kunnen we de verkoopprijs laag houden", legt Romy uit. "Dat past ook bij onze doelgroep. Die bestaat veelal uit jonge vrouwen, die nog studeren of in hun werk nog niet zo veel verdienen maar het wel leuk vinden om regelmatig een sieraad te kopen". De sieraden, die de jonge onderneemsters In hun webshop Jewels by Yay verkopen zijn gemaakt van stainless steel en hebben een heel dun laagje goud of zilver. "Vaak draag je ze een paar maanden totdat er weer een volgende trend is", aldus Romy.

Toen het schoolproject was afgelopen vonden de twee onderneemsters dat jammer en besloten ze zelfstandig - naast hun opleiding – met de webshop verder te gaan. "We vinden het ondernemen leuk en merken dat we groeien". Ze zien hun webshop dan ook niet als hobby maar als een echt bedrijf. "We betalen onszelf niet uit maar gebruiken de winst die we maken om de website groter te maken en meer voorraad te kunnen aanhouden". Via Instagram en Facebook houden ze hun volgers op de hoogte van nieuwe aanwinsten in hun webshop. Deze maand bestaat hun bedrijfje precies een jaar en dat vieren ze met dagelijks een andere aanbieding. Romy en Annebelle kopen hun sieraden in bij verschillende groothandels en reizen daarvoor onder andere naar Brussel. "Zo kunnen we producten aanbieden, die je niet zo snel bij anderen ziet. Onze kracht is dat we daarbij vaak net wat goedkoper zijn dan grote webshops. Een voordeel is ook dat de minimalistische sieraden niet veel wegen. We kunnen ze daardoor gemakkelijk per briefpost versturen, zodat ook de verzendkosten laag blijven".

Wie op de site van Jewels by Yay kijkt vindt er oorbellen van rond de 12 euro en kettinkjes met verschillende hangertjes voor prijzen rond de 18 en2 0 euro. Behalve de dagelijkse aanbieding in december viert het bedrijf het eenjarig bestaan ook met een ladiesnight in Breda op donderdag 20 december van 18:30 tot 21:30 uur in de Nassaustraat 4, 4811 DD in Breda. De toegang is gratis en men kan zich bij het Facebook evenement aanmelden. Deze is te vinden op de Facebook Jewels by YAY. "Maar ook zonder deze aanmelding is men welkom", verzekert Romy. Tijdens de ladiesnight geldt op de toch al aantrekkelijk geprijsde sieraden nog een extra korting.

Op de site www.jewelsbyyay.n presenteren de dames hun sieraden.

Shopbox

Meer berichten