Foto: John de Pater

Lester Pires wil vaste waarde worden

In de thuiswedstrijd van ASWH tegen koploper Noordwijk gaf Lester Pires twee weken geleden een glanzend visitekaartje af door twee keer te scoren. Een mooie reactie op de hem door trainer Cesco Agterberg toegewezen basisplaats.

Door Jan J. Timmer

Hendrik-Ido-Ambacht -"Zoiets smaakt naar meer hè", glimlacht de 20-jarige aanvaller. "Ik speelde lekker en die twee goals zaten er lekker in. Toch zat er een smetje op de wedstrijd: we hadden hem moeten winnen. Met die 3-3 kon ik eigenlijk niet tevreden zijn." Het brengt Pires meteen bij een ander feit dat hem dwars zit: ASWH's relatief lage positie in de derde divisie. "We staan zo rond de tiende plaats, weet de Rotterdammer. "En dat is veel te laag voor een ploeg met zoveel kwaliteiten! We hebben een selectie met goede voetballers van alle leeftijden. Ik denk dat we voor niemand hoeven onder te doen. Waarom we dan toch zoveel punten hebben verloren? Misschien komt het omdat we soms wat te gemakzuchtig zijn en verzuimen onze scoringskansen te benutten. We weten echter óók dat er veel meer in zit. Hopelijk komt dat er uit."

Lester Pires maakte de voorbije zomer de overstap van Alexandria'66 naar ASWH. Een 'transfer' die hij voor een deel heeft te danken aan zijn oude trainer Driss El Akchaoui. "Driss zei me het voorbije seizoen meerdere maken dat ik het hogerop moest gaan zoeken als voetballer. Daarbij noemde hij regelmatig ASWH als een mooie club waar ik me verder zou kunnen ontwikkelen. Hij vertelde ook dat hij mijn naam daar had gedropt. Ik vond het natuurlijk mooi, dat enthousiasme van Driss, maar verwachtte niet dat ASWH contact zou opnemen. Dat gebeurde echter wél, kort voor het einde van het seizoen. En nu speel ik voor een mooie en grote club waar alles voor ons voetballers uitstekend geregeld is. Dat is iets om trots op te zijn. En een reden om erg goed mijn best te doen om me vast in de basis te spelen Eerder dit seizoen heb ik al een paar duels vanaf het begin mee mogen doen, daarna wierp een blessure me even terug. Ik weet dat ik het niveau prima aan kan. Ik ben fit en scherp."

Lester Pires begon ooit met voetbal bij Leonidas in Rotterdam. Van zijn 10e tot zijn 17e maakte hij deel uit van de jeugdopleiding van Sparta. Na zijn afscheid daar belandde hij in de jeugd van Alexandria, waar hij twee seizoenen in A1 voetbalde en het voorbije voetbaljaar in het eerste elftal speelde. Pires is een snelle spits met een prima techniek en scorend vermogen. "Qua balvastheid kan het nog wel een stukje beter, zegt hij. Ook daarin wil me blijven ontwikkelen".

Shopbox

Meer berichten