Oog voor elkaar tijdens Open Coffee

Netwerken is zo waardevol, ervaren Peter Hol, Angela Kouwenhoven-de Waardt en Corine Bouma. Samen met Stephan Pons vormen zij de motor achter de Open Coffee Drechtsteden. Deze vindt elke eerste donderdagmorgen van de maand plaats in Cultureel Centrum Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht. Op 6 december is er van 8.30 tot 11.00 uur de laatste Open Coffee van het jaar. Linda Heijnen verzorgt tijdens deze bijeenkomst een workshop over 'Inspirerend presenteren voor ondernemers'.

Door Anja Helmink

H.I.Ambacht - Zelf zijn ze ook alle 4 ondernemer: Peter heeft zijn eigen bedrijf als fotograaf (Fotostudio Hol) en Angela is werkzaam als trainer, coach en auteur. Corine is jurist en tevens mentor van mensen, die ondersteuning willen bij hun zorgbehoeften. Daarnaast is zij stadscoach wandelpromotie en initiatiefneemster van wandelproject vitamine W. Het bedrijf van Stephan Pons heet CPZ-advies en hij is gediplomeerd Inkomen & Pensioenadviseur.

Peter maakte ook al deel uit van het vorige bestuur. Toen twee bestuursleden uit Brabant stopten, kwamen Angela en Corine daarvoor in de plaats. Angela bezocht in het verleden zowel de netwerkbijeenkomsten in Dordrecht als in Hendrik-Ido-Ambacht. "Toen beiden wegvielen, was ik niet blij. Zodra ik hoorde, dat men hier in Cascade verder wilde, meldde ik me aan. Corine bezocht de bijeenkomsten ook al eerder. "Toen ik van Angela hoorde, dat zij bestuurslid werd, dacht ik: "Dat lijkt me ook wel wat. Als ik me hiervoor in kan zetten, graag!" Peter: "We willen van de Open Coffee weer een bloeiend evenement maken, voor zowel kleine als grotere ondernemers. Pas beginnende ondernemers/freelancers moeten het zeker in het begin hebben van het netwerken. In de workshops krijgen ze tools aangereikt om zich te kunnen ontwikkelen."

Angela noemt, dat het bestuur unaniem de visie deelt, dat het bij het onderhouden van netwerkcontacten gaat om relatie. "Netwerken doe je niet alleen voor jezelf. Het draait ook om elkaar kennen en dingen gunnen. Als je bijvoorbeeld weet dat iemand met een groot project bezig is, is het leuk om daar een maand later even op terug te komen. We streven ernaar om ambassadeur van elkaar te worden." Per bijeenkomst zijn er 3 presentatievormen: de zeepkist (1 minuut), de bedrijfspresentatie (twee keer 10 minuten) en de workshop (een uur). Ondernemers kunnen op deze manier oefenen met het analyseren van de behoeftes van de doelgroep en het pitchen van hun presentatie.

Op 6 december zal Linda Heijnen haar workshop 'Inspirerend presenteren voor ondernemers' geven. Het leuke is dat Linda zelf tijdens de Open Coffee ontdekte waar zij goed in is. Bezoekers zeiden tegen haar: "Jij staat zo makkelijk te presenteren". Nu mag ze haar enthousiasme ook op anderen overbrengen. En dat is nu meteen het leuke van ondernemen, besluit Corine. Dat je helemaal gaat voor je passie.

Vooraf aanmelden is gewenst en kan via www.opencoffeedrechtsteden.nl

Meer berichten