Aanvoerder Jesper van den Bosch wordt geconfronteerd met een overmacht aan De Dijk-verdedigers. (FOTO: Philip Schmidt)
Aanvoerder Jesper van den Bosch wordt geconfronteerd met een overmacht aan De Dijk-verdedigers. (FOTO: Philip Schmidt) (Foto: Philip Schmidt)

Opnieuw verlies voor ASWH

Voor de tweede week op rij heeft ASWH een ruime nederlaag geleden in de derde divisie. De ploeg van trainer Cesco Agterberg liet zich op sportpark Schildman aftroeven door hekkensluister De Dijk, de wedstrijd eindigde in 1-4.

H.I.Ambacht - De Dijk was dicht bij de openingstreffer na een schot van aanvaller Randill Verwey, maar de lat voorkwam een treffer. Het spel van de gastheren oogde plichtmatig. De bal ging rond, maar daarmee kon ASWH de defensie van De Dijk niet verrassen. Alleen Jesper van den Bosch maakte serieus aanspraak op een doelpunt. De kopbal van de aanvoerder, na een prima voorzet van David Almeida, eindigde echter op de lat. Kort voor rust incasseerde ASWH een flinke tik. De bezoekers counterden scherp en Mick Christophersen kon de 0-1 achter Stef Doedée glijden. Absoluut tegen de verhouding in, maar ASWH keek wel tegen een achterstand aan en daarin kwam tot de rust geen verandering meer.
De tweede helft diende dus te worden gebruikt voor een inhaalrace. Al de plannen konden echter al snel overboord gegooid worden toen Stef Doedée een voorzet niet onder controle kreeg en Mick Christophersen razendsnel reageerde. De spits tikte binnen en daardoor was het binnen vijf minuten na rust 0-2. Natuurlijk viel ASWH vervolgens veel aan, maar echte kansen? Nee, die kwamen er niet. Een minuut of twintig voor tijd kwam ASWH wel terug in de wedstrijd. Lars Bosscha besloot om het maar eens van afstand te proberen. Zijn schot werd onderweg geraakt door een speler van de bezoekers en kreeg daardoor precies de curve die nodig was om doelman Hilverink te passeren. Even keerde de hoop terug in de Ambachtse harten. Lang duurde dat helaas niet. De Dijk besliste de wedstrijd na een scherpe uitval. Kubilay Koylu schoot de 1-3 binnen en in de extra tijd was daar ook nog de 1-4 via Mick Christophersen.

Meer berichten