Foto: John de Pater

Josh Gross Santana geniet van ASWH

De supporters van ASWH hebben hem al een aantal keren in actie gezien bij vriendschappelijke wedstrijden en bekerduels, maar Josh Gross Santana hoopt hen in de toekomst ook op mooie acties te kunnen trakteren in competitieverband.

Door Jan J. Timmer

Hendrik-Ido-Ambacht - "Dat is inderdaad mijn grote doel", glimlacht de 25-jarige aanvaller, die deze zomer overkwam van eersteklasser Spartaan '20 en eerder vier seizoenen bij SHO voetbalde. "Ik weet echter ook dat de concurrentie flink is. Je speelt je niet zomaar in de basis. Ik weet in ieder geval dat ik goed mee kan op dit niveau. Daar ben ik blij om, zeker ook omdat ik van april tot en met augustus moest revalideren na een behoorlijk zware blessure. Het siert ASWH dat men mij, ondanks de onzekerheid van het herstel, tóch wilde hebben. Dat vertrouwen is kenmerkend voor deze club. Ik voel hier écht liefde van de mensen binnen de vereniging. Ook in de selectie zijn de spelers begaan met elkaar. Die warmte wil ik de komende jaren terugbetalen. Ik ben namelijk van plan om hier nog lang te blijven voetballen." Josh Gross Santana maakt niet alleen deel uit van de selectie van ASWH, hij is ook international voor Aruba, het eiland waar hij van zijn geboorte tot aan zijn 3e levensjaar en later van zijn 10e tot zijn 16e woonde. "Ik ben enorm trots dat ik Aruba mag vertegenwoordigen in het nationale team", vertelt hij. "Dat begon al in mijn jeugd en nu maak ik deel uit van de grote selectie. Jammer genoeg zat ik vorige week vrijdag in de interland met Montserrat op de bank. Ik had stilletjes gehoopt op een invalbeurt, maar de trainer besloot anders. Dat respecteer ik, zeker gezien het spelersmateriaal wat hij tot zijn beschikking heeft. Daar zitten verschillende profs onder van wie Joshua John en Gregor Breinburg de bekendsten zijn. De rest van de selectie bestaat uit spelers van divisieniveau en goede voetballers van het eiland. De voorbije maanden speelden we drie interlands. Tegen Bermuda wonnen we, tegen Guadeloupe werd het 0-0 en tegen Montserrat verloren we met 0-2. Zo mooi dat ik deel mag uitmaken van deze groep. Genieten hoor."

Het Arubaanse nationale elftal speelde zijn laatste wedstrijd -tegen Montserrat- op Curacao. "Dat was jammer maar onontkoombaar omdat de lichtinstallatie op Aruba niet aan de eisen van de FIFA voldeed", zegt hij. "Toch trokken er nog flink wat supporters met ons mee naar onze alternatieve speellocatie. Dat was prachtig om te zien." In totaal was Josh Gross Santana (25) een week lang van huis. "We trainden twee keer per dag, dus veel tijd voor andere dingen was er niet. Maakt niet uit. Het was een topweek!"

Shopbox

Meer berichten