Foto: John de Pater

Samen trainen voor de marathon

Plannen om een marathon te gaan lopen? In dat geval heeft hardloopgroep Inner Circle Runners een mooi aanbod voor je klaarliggen!

Door Jan J. Timmer

Hendrik-Ido-Ambacht - "Tussen Kerst en Oud & Nieuw gaan we van start met een speciale marathongroep", vertelt Marco Essenberg, enthousiast atleet én trainer. "Elke dinsdag- en donderdagavond verzamelen we om 19.30 uur bij de Sophiahal in Hendrik-Ido-Ambacht om te gaan trainen. De deelnemers maken niet alleen hun kilometers, we geven ze ook loopscholing en besteden aandacht aan onder meer looptechniek, hartslag en houding. En uiteraard fungeren onze twee gediplomeerde trainers met alle plezier als vraagbaak. Daarnaast geven we de deelnemers huiswerk mee voor het weekend, zodat ze ook dan samen met eventuele loopmaatjes verantwoord kunnen trainen voor dat ene grote doel: de marathon."

De marathongroep biedt ruimte aan maximaal dertig mensen. "Groter willen we niet, omdat we vinden dat iedereen maatwerk verdient", legt Marco Essenberg uit. "Ook willen we meegegeven dat je je alleen moet opgeven voor de marathongroep als je al een goed aanvangsniveau hebt. Je moet tien a 15 kilometer aaneengesloten kunnen hardlopen om mee te kunnen doen. Mensen die nu nog op de bank zitten, vrijwel nooit trainen en het wel leuk lijkt om een marathon te gaan lopen raden we af zich aan te melden."

De marathontrainingen kosten in totaal 37,50 euro. Deelname is voor eigen risico. "Wij verwachten dat er behoorlijk wat belangstelling op gang komt voor ons initiatief, zegt Marco Essenberg. "Want wat is er nu leuker en fijner dan er met een groep gelijkgestemden op uit te trekken tijdens de donkere winteravonden?! En.... ook mooi: van je 37,50 euro aan deelnamekosten schenken we het grootste gedeelte aan een goed doel: Hospice De Cirkel in Hendrik-Ido-Ambacht. Als trainers nemen we het project pro deo voor onze rekening, waardoor we de kosten laag kunnen houden en iedereen mee kan doen."

Aanmelden voor de marathongroep kan door op dinsdag- en donderdagavond om 19.15 uur langs te komen bij de Sophiahal. Even vragen naar 'trainer Marco' en je krijgt alle informatie. Mailen kan ook, naar icrhardloopgroep@gmail.com. Essenberg en de zijnen zijn van plan om komend voorjaar een cursus te gaan geven voor mensen die willen starten met hardlopen. Doel is om binnen een tijdsbestek van elf weken op verantwoorde manier een 5 kilometer loop te kunnen volbrengen.

Shopbox

Meer berichten