Marlies Bol nam vorige week het stokje over van Dirk Havenaar.
Marlies Bol nam vorige week het stokje over van Dirk Havenaar. (Foto: )

Nieuwe voorzitter Oranjevereniging

"Geniet van het leven en zet je in om het met z'n allen leuk te hebben". Het is het levensmotto van Marlies Bol. Graag grijpt ze een gelegenheid aan om een feestje te bouwen, niet alleen voor haarzelf en haar gezin maar zeker ook voor andere Ambachters. Vorige week naam zij het stokje over van Dirk Havenaar als voorzitter van de Oranjevereniging.

Door Trudy Wehrmeijer

H.I.Ambacht - Vijf jaar geleden raakte Marlies betrokken bij het jubileum van de Oranjevereniging en werd ze bestuurslid. Dat bleef ze al die jaren en waar ze eerder om gezondheidsredenen nog bedankte voor de voorzittershamer heeft ze die nu toch aanvaard. Waarom ze zich zo inzet? "Ik houd van organiseren. En als ik niet zo bedrijvig zou zijn, zou ik er niet meer zijn. Het is leuk om iets voor het dorp te doen, met een kleine groep zo'n groot feest neer te zetten en te zien dat veel mensen er plezier aan beleven".

Sinds Dirk Havenaar twee jaar geleden Jan Schram opvolgde als voorzitter, is Marlies al bij veel zaken betrokken. Nu zal ze als voorzitter wat meer naar voren treden. "Maar", zo benadrukt ze, "Koningsdag maken we met z'n allen. Alle bestuursleden hebben daarin hun eigen activiteiten en eigen verantwoordelijkheden. Ik ben als voorzitter de verbindende factor en het aanspreekpunt, niet meer en niet minder. Het belangrijkste blijft het draagvlak van de bevolking. Ik hoop dan ook dat mensen zich er bewust van blijven dat een uitgebreide Koningsdagviering alleen maar kan als de Ambachters ons ondersteunen door voor een tientje per jaar lid te zijn van onze Oranjevereniging. Daarnaast doen we ook een beroep op de maatschappelijke betrokkenheid van bedrijven en zoeken we nieuwe sponsoren. Die kunnen bijvoorbeeld adverteren in ons mooie magazine De Oranje, dat tegen Koningsdag bij bijna iedereen in de bus valt. Of bedrijven kunnen hun vlag of banner zetten bij een activiteit die zij steunen".

Nieuwe plannen voor Koningsdag zijn er al. Zo wil de Oranjevereniging het optreden van bands bij De Schoof volgend jaar uitbreiden met standjes met horeca. Het plan is om daar ook de Ambachtse statushouders bij te betrekken. Marlies wil ook kijken of het mogelijk is nog een kinderactiviteit bij De Volgerlanden te organiseren. "Daar wordt het steeds drukker op Koningsdag".
Het bestuur van de Oranjevereniging is de laatste jaren erg verjongd. "Samen met Peter Hoogstraaten en Ronald de Reus hebben we een klein dagelijks bestuur, dat snel kan schakelen. Daarnaast zijn de leden van het algemeen bestuurverantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de verschillende activiteiten. Ook werken we met kleine projectgroepjes, waarin mensen ons voor een korte periode bij staan". Een uitgewerkt draaiboek moet ervoor zorgen dat nieuwe mensen snel hun weg vinden. Informatie of meedoen? Stuur een mailtje naar info@ovhia.nl.

Shopbox

Meer berichten