Foto: Philip Schmidt
Foto: Philip Schmidt (Foto: Philip Schmidt)

ASWH pakt punt tegen ongeslagen koploper Noordwijk

Afgelopen zaterdag nam ASWH het op eigen veld op tegen Noordwijk, de ongeslagen koploper van de derde divisie. De Ambachters brachten de lijstaanvoerder aan het wankelen, maar kwamen niet verder dan een doelpuntrijk gelijkspel (3-3). Hierdoor pakte Noordwijk het punt dat de ploeg nodig had om de eerste periodetitel te veroveren.

ASWH kwam al snel op achterstand. Koploper Noordwijk heeft er een handje van om vroeg in de wedstrijd te scoren en nam ook nu al na vijf minuten de leiding. Toch knokte ASWH zich snel terug en maakte gelijk via Lester Pires. Nadat Ismail Yildirim werd getorpedeerd door de doelman van de bezoekers schoot Peter Verhoeve de Ambachters vanaf de stip zelfs naar 2-1.

In een spannende tweede helft raakte Yildirim de lat, waarna Noordwijk vrijwel direct daarna langszij kwam. Lang duurde dat niet, want na een prachtige voorzet van Jesper van den Bosch scoorde Lester Pires met een schitterende volley de 3-2 voor ASWH. De ploeg van trainer Cesco Agterberg moest echter opnieuw een gelijkmaker incasseren. Het bleef tot het einde een aantrekkelijk duel, waarin ASWH nog kansen kreeg op de winst. Die werden echter niet benut, zodat Noordwijk periodekampioen werd.

Komende zaterdag treft ASWH voor de derde keer op een rij een team uit de top drie, namelijk DVS '33 Ermelo.

Shopbox

Meer berichten