Karsten van de Velde: gewoon tevreden bij IFC.
Karsten van de Velde: gewoon tevreden bij IFC. (Foto: John de Pater)

Karsten van de Velde terug in het doel

Als het lichaam begint te kriebelen, dan is het tijd om in actie te komen. Karsten van de Velde weet er alles van. Na zijn vroegtijdige afscheid bij vv Papendrecht vorig jaar september én een periode van relatieve inactiviteit staat de 38-jarige sportman weer onder de lat. Bij IFC om precies te zijn.

Door Jan J. Timmer

H.I.Ambacht - "Na mijn vertrek bleek het niet mogelijk om nog naar een andere club te verkassen", gaat hij terug in de tijd. "Ik had namelijk bij Papendrecht al enige bindende wedstrijden gespeeld. Om toch in beweging te blijven ben ik gaan tennissen met mijn broer. Was hartstikke leuk, maar mijn lichaam vroeg na al die jaren selectievoetbal om méér. Ik was al 28 jaar gewend om twee keer per week te trainen en wedstrijden te spelen. Tegen het eind van het vorig seizoen meldde ik me aan bij IFC-zaterdag met de vraag of ik mee kon trainen. Dat mocht. En nu ben ik daar ik reservekeeper achter Sander van Strien. Nee, ik heb geen ambitie meer om een basisplaats te veroveren. Dat zou ook niet goed zijn, als 38-jarige in een elftal dat voor een belangrijk deel dienst doet als opleidingsteam voor IFC Zondag 1. Bovendien ben ik door huiselijke omstandigheden niet elke zaterdag beschikbaar en heb ik afgesproken dat ik ook af en toe een training mag missen. Daar komt nog eens bij dat IFC-zaterdag met Sander van Strien een doelman heeft die verder kan groeien Hij heeft een prima techniek en vangt de ballen heel aardig. Je ziet echter ook dat ie nog wat moet wennen aan voetballen in een eerste elftal, maar dat geldt voor méér jonge knullen binnen onze selectie. Acht jongens zijn rechtstreeks vanuit A1 in de hoofdmacht terechtgekomen. Ze ontdekken nu dat er in het seniorenvoetbal andere wetten gelden. Sommige hebben daar moeite mee en meten nog wat coachbaarder worden." Dat IFC onderaan in de derde klasse C vertoeft heeft niet alleen daarmee te maken, beseft Van de Velde zich. "Het feit dat vrijwel de gehele as deze zomer is vertrokken naar elders, heeft natuurlijk ook zijn gevolgen gehad. Dat vang je niet zomaar op. Het is dan ook een pittig jaar."

Karsten van de Velde is overdag werkzaam als docent Nederland en brugklascoördinator op scholengemeenschap 't Loket Zwijndrechtse Waard. "Het grappige is dat ik nu bij IFC samen train met vier jongens die ik zelf in de klas heb gehad", grijnst hij. "In de eerste trainingsweken spraken ze me nog aan met 'meneer' en 'u', maar daar heb ik korte metten mee gemaakt, ha ha! In de sport ben je ploeggenoten van elkaar en vallen hiërarchische verschillen weg. Bij IFC ben ik dus gewoon Karsten voor ze."

Shopbox

Meer berichten